Parteneriat între ISJ şi universităţile ieşene

vineri, 05 mai 2017, 09:00
1 MIN
 Parteneriat între ISJ şi universităţile ieşene

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ) desfăşoară în perioada următoare o serie de activităţi de orientare şcolară şi profesională în rândul elevilor. În acest sens, ISJ a încheiat o serie de parteneriate cu trei universităţi din municipiu, cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC), Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi (UMF), dar şi cu Universitatea „Petre Andrei“. 

Prin aceste demersuri, ISJ încearcă să realizeze o pliere a obţiunilor elevilor pe cerinţele economiei, dar şi ale societăţii, urmărind, totodată, şi care sunt interesele, înclinaţiile, aptitudinile şi aspiraţiile elevilor. „Ne dorim ca elevii care au obţinut rezultate foarte bune la olimpiade şi elevii ieşeni să aplice şi să devină studenţi ai universităţilor ieşene. Avem o resursă umană şi materială deosebită în universităţile ieşene, iar oferta acestora trebuie să fie cunoscută de către absolvenţii noştri de liceu. În acest context ne dorim ca orientarea şcolară şi profesională să fie o pârghie importantă pentru alegerea conştientă, adecvată şi liberă a profesiei de către elevi“, a menţional Genoveva Farcaş, inspector şcolar general.

Pentru informarea elevilor, în perioada 23-26 martie, a avut loc evenimentul Zilele porţilor deschise la UAIC, ocazie cu care elevii au putut participa la diferite tururi, cursuri deschise sau work-shop-uri. De asemenea, în această perioadă, între 1 şi 19 mai se desfăşoară o serie de activităţi la UMF, dar şi o serie de activităţi care vizează evaluarea psihologică organizate în parteneriat cu Universitatea „Petre Andrei“.  

 

 

Comentarii