De Business

Punem punctul pe știi

N

Povestea instructoarei de tenis din Iaşi care şi-a încrucişat racheta cu Halep

N

sâmbătă, 24 mai 2014, 01:50
5 MIN

\N

Ondina Şerban este de loc din Constanţa, dar de un an şi jumătate a devenit prin adopţie ieşeancă. Ea a început să joace tenis de la vârsta de patru ani. La 14 ani a fost nevoită să renunţe la pasiunea sa din cauza unei accidentări. Fiind pasionată de acest sport a revenit relativ repede pe teren din postura de instructor de tenis. In scurta perioadă cât a jucat tenis a avut parte de colegi de antremante şi adversari cu nume sonore astăzi: Simona Halep, Mihai Nichifor, Monica Niculescu, Horia Tecău. Acum împreună cu un prieten a pus bazele unui club în care îi învaţă tenis pe cei mici.

În adolescenţă a jucat tenis cu Simona Halep şi Horia Tecău, dar o accidentare i-a curmat de timpuriu drumul spre o carieră în domeniu. Aceasta a continuat să se bucure de farmecul jocului, ajutând copiii să înveţe „sportul alb”. După absolvirea cu nota zece a examenului de licenţă la Facultatea de Sport, a părăsit oraşul natal şi s-a mutat la Iaşi, unde a început să studieze informatica. Acum, Ondina Şerban, constănţeancă la origine, îmbină la Iaşi pasiunea pentru tenis cu businessul. Cu răbdare, aceasta iniţiază săptămânal copii în tainerele tenisului pe un teren din zona Bucium. Împreună cu o echipă tânără de instructori, Ondina vrea să pună bazele propriului club de tenis în Iaşi. „Suntem la început în formarea propriului club de tenis, dar dispunem de toate mijloacele şi resursele necesare formării unor buni jucători şi, de ce nu, a unor campioni”, a spus aceasta reporterilor „Ziarului de Iaşi”

 
 
Racheta era cât ea
 
 
Ondina Şerban a căpătat de timpuriu pasiunea pentru acest sport. „Am crescut cu tenisul şi cu ajutorul tenisului. Am început acest sport de la vârsta de 4 ani şi îmi amintesc că trăgeam după mine o rachetă de tenis de lemn, care mi se părea foarte grea şi care avea înălţimea aproape cât a mea. Făceam parte dintr-un mic grup de copii, care sub îndrumarea profesorilor Lenuţa şi Sorin Ivancu din Constanţa se chinuiau să mânuiască acele <<imense>> rachete pentru a învăţa să joace tenis”, ne-a povestit aceasta. Prima participare a Ondinei Şerban la un concurs a fost la vârsta de cinci ani şi jumătate, la Tulcea, unde a participat la categoria de 8-10 ani, fiind cea mai tânără participantă. „Am câştigat un singur game în meci, dar m-am simţit ca şi cum câştigasem concursul. Tot atunci am obţinut şi prima diplomă, de consolare, pentru cea mai tânără participantă. Iar de aici pot să spun că a început totul. Animată de reuşită, am continuat antrenamentele, am participat la concursuri, iar la 10 ani ocupam locul I în judeţul Constanta şi locul al VI-lea în clasamentul naţional”, a adăugat constănţeanca, acum ieşeancă prin adopţie.
 
 
Antrenează din nou
 
 
În scurta ei perioadă de tenismenă, Şerban a avut parte de colegi de antremante şi adversari cu nume sonore astăzi: Simona Halep, Mihai Nichifor, Monica Niculescu, Horia Tecău. De toţi aceştia, Şerban susţine că a avut mândria de a-i fi avut alături şi îi susţine „cu toată dragostea”. La 14 ani, Ondina Şerban a părăsit terenul din postura de jucătoare de tenis din cauza mai multe probleme medicale. Pasiunea ei pentru fenomenul sportiv nu a ţinut-o departe prea mult timp insă de gazon. A început să lucreze cu copiii, învăţându-i toate secretele acestui joc. „Am început să lucrez cu copiii, mai ales că, până la terminarea liceului mi-am ajutat antrenorii în pregătirea cursanţilor”, a spus O. Şerban. Şi în timpul facultăţii, aceasta a lucrat tot în domeniul tenisului, ca instructor în cadrul Clubului „Idu” din Constanţa, unde a iniţiat în acest sport copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 15 ani. Ondina a urmat cursurile Facultăţii de Educaţie şi Sport „Ovidius” din Constanţa, obţinând diploma de licenţă în domeniu cu nota maximă, zece. La trei ani de la finalizarea studiilor la „Ovidius”, drumurile Ondinei Şerban au purtat-o în Capitala Moldovei, unde s-a stabilit de mai bine de un an şi jumătate. Aceasta a ales Iaşul pentru a-şi continua studiile universitare, de data aceasta într-un alt domeniu din afara sportului, informatica. „Sunt aici de un an şi jumătate şi, făcând cu totul altceva, mi-am redescoperit dragostea pentru acest sport, drept pentru care am decis să joc şi să antrenez din nou”, a spus Ondina reporterilor „Ziarului de Iaşi”.
 
 
„Nu am uitat să fim copii”
 
 
Împreună cu un alt instructor de tenis şi fost jucător, Gabriel Alexandru Alupei, O. Şerban a format la Iaşi o echipă de antrenori tânără, dar experimentată şi bine pregătită în ceea ce priveşte tenisul. „Suntem la început în formarea propriului club de tenis, dar dispunem de toate mijloacele şi resursele necesare formării unor buni jucători şi, de ce nu, a unor campioni. Momentan, antrenăm câteva grupe de copii pe un teren de tenis în aer liber din zona Bucium. Suntem pregătiţi cu rachete şi mingi, avem o baie cu duş şi o cameră pe care o folosim ca vestiar sau cameră de relaxare”, a mai adăugat aceasta. Fosta tenismenă din Constanţa, acum instructor de tenis în Iaşi, ne-a precizat că programul de lucru se stabileşte în funcţie de copii, dar terenul din Bucium este deschis de la ora opt dimineaţa până la zece seara. 25 lei costă o şedinţă pentru grupă sau 200 lei pentru pachetul de opt şedinţe pe lună, câte două în fiecare săptămână. Pentru cei care doresc să înveţe în mod individual tenisul, tariful unei şedinţe este de 35 lei sau 280 lei pentru opt şedinţe pe lună. Pentru copii de peste opt ani, pentru tineri şi adulţi, durata unei şedinţe este de o oră şi jumătate, iar pentru cei sub opt ani de o oră, a indicat Şerban. „Suntem o echipă de antrenorat tânără, cu multă răbdare, imaginaţie şi creativitate în stimularea şi motivarea copiilor, avem experienţă proprie în domeniu, atât teoretică cât şi practică, dar şi în lucrul cu cei mici. Suntem oameni în toată puterea cuvântului, dar nu am uitat să fim copii. Tenisul poate fi plăcut şi distractiv”, a concluzionat Ondina Şerban.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii