Profesorul elveţian Philippe Xavier Corvini, Doctor Honoris Causa al UTI

vineri, 04 septembrie 2015, 17:52
2 MIN
 Profesorul elveţian Philippe Xavier Corvini, Doctor Honoris Causa al UTI

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Philippe Xavier Corvini de la Universitatea de Ştiinţe Aplicate şi Arte „Nordwestern Switzweland“, din Muttnes, Elveţia. Ceremonia de decernare a titlului onorific va fi organizată pe 9 septembrie, de la ora 10.00, în Sala de Conferinţe a Senatului, corp T, în clădirea Rectorat.

Profesorul Corvini este implicat în activităţi didactice specifice programelor de licenţă şi de masterat, atât la Universitatea de Ştiinţe Aplicate şi Arte, cât şi la un număr de universităţi europene din Germania sau Franţa, precum şi din China.

Cadrul didactic şi cercetătorul elveţian a elaborat, dezvoltat şi coordonat cercetări în domenii precum Biotehnnologie industrială, Biotehnologia mediului înconjurător sau Microbiologie. A dezvoltat o serie de proiecte de cercetare în calitate de director sau de partener, sub egida Swiss National Science Foundation, dar şi proiecte europene în urma cărora a publicat lucrări ştiinţifice în jurnale cu vizibilitate internaţională.

Acesta a fost un ambasador al intereselor UTI în străinătate, fiind un susţinător al colaborării dintre universitatea de la care provine acesta şi Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului, al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului de la UTI. Profesorul a asigurat semnarea de colaborare pentru doctorate în cotutelă între cele două instituţii, a realizat cercetare alături de profesori români în cadrul proiectelor finanţate din Fondul Tematic „Burse pentru Cercetare“ oferit de Federaţia Elveţiană.

„În calitatea sa de vicepreşedinte al Federaţiei Europene de Biotehnologie şi preşedinte al secţiunii Biotehnologia Mediului, profesorul Corvini a colaborat cu specialiştii din UTI, membri ai grupului de experţi ai Federaţiei de Biotehnologie, care au contribuit la stabilirea unor direcţii şi priorităţi de cercetare în cadrul programului Orizont 2020 în domeniul biotehnologiilor aplicate în protecţia mediului“, au precizat reprezentanţii UTI.

 

Comentarii