Prorectorii de la USAMV Iaşi vor primi astăzi botezul Senatului

miercuri, 16 martie 2016, 02:56
2 MIN
 Prorectorii de la USAMV Iaşi vor primi astăzi botezul Senatului

Rectorul ales al instituţiei de învăţământ agricol şi-a ales echipa de prorectori şi o va prezenta astăzi în faţa Senatului pentru validare.

Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi, Vasile Vîntu, propune astăzi, începând cu ora 14.30, în şedinţa Senatului universitar, noua echipă de prorectori. Pentru portofoliile de prorectori, vor fi propuşi profesorii universitari Benone Păsărin, Teodor Robu, Liviu-Dan Miron şi Vasile Stoleru.

„Mâine (n.r. – astăzi) va fi şedinţă de Senat, conform legii, trebuie să consultăm Senatul, voi propune cei patru prorectori, vor fi prorectori noi, o echipă nouă. Domnul Robu se va ocupa de dezvoltarea instituţională, patrimoniu, dezvoltarea mediului de afaceri, domnul Miron, cu cercetarea ştiinţifică şi relaţiile internaţionale, domnul Stoleru, cu activităţile social-studenţeşti şi relaţiile cu Alumni, iar domnul Păsărin, cu activitatea educaţională“, a declarat Vasile Vîntu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi.

Benone Păsărin este profesor la Facultatea de Zootehnie, departamentul Managementul producţiilor animale, şi are 53 de ani. De-a lungul carierei didactice a publicat 98 de lucrări ştiinţifice şi a realizat 15 manuale universitare şi cărţi. Este decan al Facultăţii de Zootehnie, începând cu anul 2008 şi cancelar al Facultăţii de Zootehnie în perioada 2004-2008.

Teodor Robu este profesor în cadrul Facultăţii de Agricultură, departamentul Tehnologii agricole, şi are 61 de ani. A publicat 135 de lucrări ştiinţifice şi a realizat şase manuale şi cărţi. Din anul 2012 până în prezent, acesta este decan al Facultăţii de Agricultură, iar în perioada 2007-2012 a fost prodecan al aceleiaşi facultăţi. În perioada 2005-2008 a ocupat postul de şef de catedră la Ştiinţe biologice, iar în perioada 2001-2005 a fost director al Biroului Regional pentru Implementarea Programului SAPARD 1 Nord-Est.

Cel de-al treilea prorector ce va fi astăzi propus este Liviu Miron, decan al Facultăţii de Medicină Veterinară, departamentul Clinici, în vârstă de 55 de ani. În intervalul 2008-2012 a fost prodecan al Facultăţii de Medicină Veterinară, între 2004-2008 a fost cancelar al aceleiaşi facultăţi. A publicat 159 de lucrări ştiinţifice şi a realizat 10 cărţi şi manuale. 

Ultimul nume propus, Vasile Stoleru este profesor la Facultatea de Horticultură, departamentul Tehnologii horticole şi este cel mai tânăr dintre prorectorii propuşi, având vârsta de 41 de ani. A publicat 86 de lucrări ştiinţifice şi a semnat 12 manuale. Din 2014 până în prezent este director Învăţământ la distanţă, în cadrul Facultăţii de Horticultură, iar din 2000 până în prezent este membru în Consiliul aceleiaşi facultăţi.

Comentarii