Record de pasageri la Aeroport în luna mai

luni, 10 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Record de pasageri la Aeroport în luna mai

22.000 de persoane au folosit cursele ieşene. La Timişoara şi Cluj Napoca, de exemplu, numărul curent al pasagerilor este de patru ori mai mare. Chiar şi Bacăul ne depăşeşte cu 50%.

Aeroportul din Iaşi a întregistrat luna trecută recordul absolut la numărul de pasageri. Aproape 22.000 de persoane au folosit în luna mai cursele aeriene de la Iaşi, ceea ce înseamnă cel mai mare trafic înregistrat de Aeroport în istoria sa. Recordul din acest an de la Iaşi l-a doborât pe cel înregistrat în luna mai 2011, când s-au înregistrat 19.290 de pasageri. Şefii de la Aeroport au compensat plecarea companiei aeriene Carpatair de la Iaşi, cu noile curse introduse pe ruta Bologna, Torino şi Londra. „Avem nevoie cât mai urgent de noile capacităţi de operare – noua pistă, un nou terminal – precum şi de urmărirea atentă a pistei existente şi a degradărilor inerente ce vor surveni. Acestea vor necesita intervenţii de reparaţii programate“, a declarat Marius Bodea, directorul de la Aeroport.

În timp ce Iaşul înregistrează recordul la numărul de pasageri, alte oraşe sunt cu mult înainte. Cu excepţia Aeroporturilor Otopeni şi Băneasa, cele din Cluj Napoca şi Timişoara înregistrează şi de patru ori mai mult trafic faţă de Iaşi. La Timişoara, peste 1 milion de pasageri au folosit infrastructura aeroportului, adică în jur de 84.000 de persoane în fiecare lună. Traficul de anul trecut a înregistrat şi peste 19.000 de mişcări ale aeronavelor, adică aterizări şi decolări. Aeroportul Internaţional din Cluj Napoca a avut un trafic de 931.999 de persoane în cursul anului trecut, în scădere uşoară totuşi faţă de 2011, cu peste 1 milion de pasageri. Statistica demonstrează că traficul lunar pe aeroportul din Cluj este de 77.600 de persoane care tranzitează aerogara. Chiar dacă Iaşul atinge recordul din istoria aeroportului, cel din Bacău l-a depăşit de mult. Numărul de pasageri înregistraţi de „Aeroportul Internaţional George Enescu“ din Bacău a fost anul trecut de 393.352 de persoane. Aceasta înseamnă un trafic lunar de 32.800 de persoane care folosesc infrastructura aeroportuară băcăuană.

Comentarii