N

Retorica PSD împotriva DNA primeşte o nouă lovitură: Deputat PMP, anchetat pentru corupţie

N

joi, 24 aprilie 2014, 01:50
3 MIN
 Retorica PSD împotriva DNA primeşte o nouă lovitură: Deputat PMP, anchetat pentru corupţie

\N

Parlamentarul Florin Popescu este acuzat că a cerut unei firme 70 de tone de pui pentru a le distribui cetăţenilor în campanie electorală. Liderii PSD s-au plâns mereu că politicienii apropiaţi de Traian Băsescu sunt scutiţi de anchetele procurorilor anticorupţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ieri aviz pentru arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu. Parlamentarul PMP este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012. „Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”, arată DNA, în cererea transmisă procurorului general.
Potrivit DNA, legea prevede în acest caz o pedeapsă cu închisoarea mai mare de patru ani şi există probe că lăsarea acestuia în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.
Potrivit procurorilor, pentru a nu se descoperi fapta de corupţie, omul de afaceri de la care Popescu ar fi cerut cele peste 70 de tone de pui „a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea omului de afaceri”.
Detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu împreună cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una dintre firmele omului de afaceri, la cererea acestuia din urmă, susţin anchetatorii.
 

Popescu: „Oricum nu sunt droguri”

 
Deputatul Florin Popescu, fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012, a fost ieri la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă calitatea procesuală de inculpat şi acuzaţiile din dosar. La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP. „În primul rând, vreau să mulţumesc celor de aici, de la DNA, pentru că au fost foarte corecţi, mi-au spus toate articolele din lege pe care le-aş fi încălcat şi mi-au pus la dispoziţie dosarul în termenul legal. Mi-au adus la cunoştinţă învinuirile, faptul că am avut o legătură acum doi ani de zile, în 2012, cu o firmă de pe raza judeţului Dâmboviţa şi că aş fi solicitat, în prima funcţie pe care am avut-o, anumite produse agricole, pe care să le folosesc în campania electorală”, a declarat ieri Florin Popescu, la ieşirea din sediul DNA. Deputatul a precizat că le-a cerut procurorilor un termen de câteva zile în care să discute cu avocaţii, după care va reveni la DNA pentru a-şi expune punctul de vedere. Întrebat despre câţi saci de produse a fost vorba, ce produse erau şi în ce scop le-a folosit, Florin Popescu nu a dorit să comenteze, dar a arătat că nu are nimic de ascuns, că este la dispoziţia justiţiei şi că „oricum nu sunt droguri”.

Comentarii