S-a mai văzut meciul acesta

luni, 22 aprilie 2013, 01:50
5 MIN
 S-a mai văzut meciul acesta

CS Severin – CSMS Iaşi 2-1 (0-1), în etapa a XXVII-a a Ligii I de fotbal. Ca şi în runda precedentă, cu Viitorul, CSMS a condus la pauză şi a încasat două goluri în actul doi, după două erori individuale uriaşe

 

 
Severin: Panagopoulos – Dănănae, Durimel, Asanovic, Dzhalilov (’71 – Thomas) – D. Stoica, Hasanovic (’52 – Roman) – Brata, Vranjkovic, Velcovici – Fl. Costea ( – ‘90^3 Bălău). Antrenor: Ionel Gane.
Iaşi: Lungu 3 – Mitic 5, Creţu 4,5, Tincu 5, Vladu 4 – Straton 4 (’84 – Keita) – Onofraş 6,5, Moutinho 4,5, Cl. Tudor 4,5 (’61 – Ciucur 4,5), Ţigănaşu 5,5 – Pătulea 4,5 (’53 – Gado 4,5). Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Cartonaşe galbene: Stoica (’55), Costea (’82), Joel Thomas (’88), Panagopoulos (‘90^5) – Vladu (’37), Straton (’63).
Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova); Cristian Nica (Ploieşti), Alexandru Cerei (Cluj).
 
0-1, min. 44: Onofraş centrează de pe dreapta la bara a doua, Tudor, aproape de linia de fund, îi trimite lui Ţigănaşu, care şutează de la 11 metri, Panagopoulos respinge, iar Onofraş înscrie cu capul, din colţul careului mic, lateral dreapta;
1-1, min. 60: Durimel pasează în adâncime, Vladu deviază nefericit, până la Costea, care marchează din careu;
2-1, min. 79: Costea trimite peste Lungu, ieşit total neinspirat, Thomas înscrie lejer, cu capul, din careul mic.
 
Filmul jocului
min. 1: Panagopoulos prinde, după un şut-centrare a lui Ţigănaşu; min. 7: Costea trimite pe lângă poartă, de la 7 metri, lateral dreapta; min. 16: şutul lui Pătulea, de la 7 metri, este deviat în corner de Durimel; min. 18: Pătulea trimite peste poartă, dintr-un unghi închis; min. 19: Stoica şutează de la 30 de metri, portarul prinde lejer; min. 23: şut-centrare Tudor, respins; min. 25: voleu Ţigănaşu, din lateral stânga, în plasa laterală; min. 27: Lungu iese greşit, Asanovic trimite cu capul “peste”, de la 6 metri; min. 28: lobul lui Costea este prins lejer de Lungu; min. 39: Onofraş, scăpat singur cu portarul, trimite pe lângă poartă; min. 44: 0-1; min. 46: Onofraş nu ajunge la şutul-centrare trimis de Ţigănaşu; min. 49: “cap” Costea, pe lângă poartă, de la 8 metri; min. 60: 1-1; min. 65: Ţigănaşu, singur, tratează aiurea faza; min. 67: Ciucur centrează greşit; min. 72: Lungu prinde la şutul lui Roman; min. 73: lob peste poartă a lui Thomas; min. 73: Onofraş şutează de la 25 de metri, prinde portarul; min. 79: 2-1; min. 80: “cap” Onofraş, peste poartă; min. 87: Moutinho şutează peste poartă; min. 90^2: Panagopoulos respinge în faţă şutul lui Onofraş, Mitic şi Creţu nu reuşesc să reia; min. 90^5: Creţu şutează pe lângă poartă, de la 20 de metri.
 
CSMS şi-a mai dat o dată cu stângul în dreptul. Sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, Iaşul a irosit o nouă oportunitate importantă de a obţine puncte importante în cursa pentru evitarea retrogradării, trupa pregătită de Liviu Ciobotariu pierzând un joc pe care l-a avut în mână.
Miza deosebită şi-a pus amprenta asupra calităţii jocului etalat în prima repriză de ambele formaţii. Pe un fond echilibrat, cu perioade în care echipele au alternat la conducerea partidei, prima ocazie importantă a apărut abia în minutul 39, când Onofraş a ratat singur cu portarul. Golgeterul Iaşului s-a revanşat însă repede şi a asigurat o odihnă liniştită oaspeţilor, veniţi la Severin cu gândul declarat de a învinge. Pe val, CSMS a intrat bine şi în actul doi, Onofraş fiind la câţiva centimetri (’46) de a semna dubla.
Ca şi în alte rânduri, Iaşul a primit un gol din nimic, reuşita lui Costea, din minutul 60, dinamizând brusc jocul. CSMS a avut zece minute foarte bune, neconcretizate din cauza penei de inspiraţie a lui Ţigănaşu şi Ciucur; apoi, gazdele au prins aripi, graţie nou-intraţilor Roman şi Thomas, ultimul marcând pentru 2-1, după o uriaşă eroare a lui Lungu.
Iaşul – care a terminat jocul cu Ciucur şi Keita mijlocaşi centrali! – a încercat pe final să obţină măcar un punct dintr-un meci pe care, după aspectul jocului, merita chiar să-l câştige, însă lipsa de luciditate şi-a spus din nou cuvântul.
CSMS coboară astfel încă o poziţie în clasament, însă are în continuare şanse de a evita retrogradarea.
 
Moutinho, fluierat la Severin
 
^ Oaspeţii au evoluat în echipament roşu-negru. ^ Evoluţiile mai palide din ultima perioadă avute de Irimia l-a făcut pe Ciobotariu să înceapă jocul cu Lungu în poartă. ^ Mitic şi Moutinho au evoluat în tur la Severin, ultimul fiind fluierat de suporterii gazdelor în dese rânduri. ^ Oaspeţii au fost susţinuţi de un grup de circa 15 fani. ^ CSMS a plecat vineri din Iaşi, cu avionul, până la Timişoara, drumul până l Turnu Severin fiind continuat cu autocarul. Revenirea acasă s-a făcut imediat după joc, cu autocarul. ^ Ieşenii au ratat o primă de victorie 2 000 de euro.
 
Declaraţiile tehnicienilor
 
Ionel Gane: “Am avut mai multe ocazii în prima repriză, am fost conduşi, iar după 1-1 a fost un joc nebun. E o victorie extrem de importantă, pentru că dacă nu câştigam azi, şansele noastre de salvare erau zero. Aşa continuăm să sperăm, să ne luptăm, chiar dacă este foarte greu de motivat o echipă cu probleme financiare. Jucătorii sunt de admirat pentru asta. Sunt bucuros că de când am preluat echipa, în 8 meciuri, am făcut 11 puncte, după ce în tur am făcut 9 din 17 etape”.
Liviu Ciobotariu: “E deranjant să pierzi trei meciuri după ce conduci cu 1-0. A fost un joc deschis, în special în repriza a doua, după ce am fost egalaţi. N-am făcut un joc rău, am jucat avansat, am făcut pressing, însă ne-a lipsit şansa. Din nou, am pierdut din cauza unor greşeli personale. E păcat, echipa joacă, dar rezultatele nu apar. Cu mine sau fără mine, echipa are şanse de salvare în continuare”.
 

 

Comentarii