De Business

Punem punctul pe știi

Şase din zece români au probleme financiare dificile

vineri, 10 iulie 2015, 01:50
2 MIN
 Şase din zece români au probleme financiare dificile

Şase din zece români se confruntă cu situaţii financiare dificile şi nu reuşesc să îşi plătească facturile şi ratele la timp. Jumătate dintre debitorii aflaţi în această situaţie dau vina pe contextul economic general defavorabil. Acestea sunt doar două dintre concluziile unui studiu realizat recent de Kruk România, companie specializată în managementul integrat al creanţelor.

Cercetarea de piaţă intitulată „Ne ajută încrederea în sine să depăşim necazurile financiare?” a fost efectuată în perioada 29 aprilie–4 mai 2015 în mediul online, pe 4.000 de persoane, îndeosebi din mediul urban. Majoritatea celor care au răspuns studiului au vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani şi câştigă lunar între 1.000 şi 1.500 lei. Datele statisticile ale portofoliului Kruk România arată că la sfârşitul primului trimestru din 2015 compania administra 910.000 creanţe cu o valoare nominală totală de 7,5 miliarde lei. Spre comparaţie, în anul 2011, Kruk administra aproximativ 500.000 cazuri. Dintre acestea 96% aparţin persoanelor fizice şi au o valoare de 6,4 miliarde lei.

Persoanele fizice din Moldova înregistrează creanţe cu o valoare nominală totală de peste 1.048 milioane lei, iar valoarea medie a unei creanţe deţinută de o persoană fizică este de 6.997 lei, a indicat Tomasz Ignaczak, directorul general Kruk România. Cea mai consistentă creanţă a unui locuitor din zona Moldovei din portofoliul companiei se ridică la 2 milioane lei, iar vârsta medie a debitorilor este de 45 ani. „Este important pentru noi să înţelegem mecanismele care determină o anumită abordare a problemei datoriilor, pentru a putea să ajutăm clienţii să revină în circuitul economic obişnuit. Ne dorim să fim şi mai aproape de clienţii noştri, de aceea am deschis birouri regionale în Iaşi, Craiova şi Timişoara. Acolo îşi desfăşoară activitatea consilieri în colectare directă pe teren. Suntem convinşi că bunele relaţii pe care aceştia le au cu clienţii se vor consolida în continuare”, a declarat şeful Kruk România.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii