Simona Halep joacă astăzi cu jucătoarea croată Mirjana Baroni, în vârstă de 32 de ani

vineri, 29 august 2014, 01:41
3 MIN
 Simona Halep joacă astăzi cu jucătoarea croată Mirjana Baroni, în vârstă de 32 de ani

Alexandra Dulgheru a luat un set Mariei Şarapova

 
Românca Alexandra Dulgheru (95 WTA)  i-a dat o replică foarte bună rusoaicei Maria Şarapova, favorita numărul 5, care a avut nevoie de trei seturi (4-6, 6-3, 6-2) şi de peste două ore şi jumătate de joc pentru a se califica în turul III al US Open. Dulgheru, fost număr 26 WTA, a etalat un tenis de înaltă clasă şi a pus-o de multe ori în dificultate pe Şarapova. Românca, acuzând accidentarea la încheietura mâinii drepte, suferită în primul tur, s-a recunoscut greu învinsă, surprinzănd-o pe Şarapova cu loviturile sale câştigătoare, într-una dintre cele mai frumoase partide de pe tabloul feminin al US Open. "Lupta a fost cumplită, am avut o adversară tenace azi. Ea a alergat foarte bine, dar important este că am câştigat", a declarat Şarapova, la microfonul Eurosport. Aceasta a fost cea de-a treia partidă dintre cele două jucătoare, Şarapova câştigându-le şi pe precedentele două destul de greu. Maria Şarapova o poate întâlni pe Simona Halep în sferturile de finală ale turneului de la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Simona Halep a fost strălucitoare în partida cu jucătoarea slovacă Jana Cepelova (65 WTA), cu 6-2, 6-1 în 58 de minute.
În reste, surprizele serii de miercuri la US Open, au fost realizate de Peng Shuai, Johanna Larsson şi Belinda Bencic. Chinezoaica a eliminat-o pe favorita nr. 4, Agnieszka Radwanska (6-3, 6-4), suedeza a dispus de Sloane Stephens (SUA) cu 5-7, 6-4, 6-2, iar speranţa elveţiană a trecuc cu 6-4, 4-6, 6-1 de japoneza Kurumi Nara. Viitoarea adversară a Simonei Halep va fi, în această seară, croata de 32 de ani, Mirjana Baroni (fostă Lucic), 119 WTA. Ea a avut vârful carierei în ultimii ani ai mileniului trecut, când a jucat sfert de finală la Wimbledon (1998) şi a atins poziţia 19 WTA, în 1999. Mirjana a eliminat o altă jucătoare experimentată, Shahar Pe’er (Israel), scor 6-7, 6-3, 6-2. În alte partide disputate miercuri noaptea, Venus Williams a dispus cu 6-1, 6-4 de Timea Bascsinszky (Elveţia) şi Sara Errani (Italia) a dispus cu 6-4, 7-6 de Anastasia Rodionova (Australia). Învingătoarea partidei dintre Venus şi Sara ar putea s-o întâlnească în optimi pe Simona Halep. Aseară, la simplu, au jucat în turul II Monica Niculescu a jucat cu Barbora Zahlavova (Cehia) şi Sorana Cîrstea, cu Eugénie Bouchard (Canada). Din păcate, însă, Monica Niculescu a fost eliminată, scor 6-4, 4-6, 2-6, după un meci de două ore şi un sfert.
 
Aseară, ambii români prezenţi în turneul de dublu s-au calificat în turul II: Florin Mergea şi croatul Marin Draganja au trecut cu scorul de 2-6, 6-4, 6-0, de cuplul Frantisek Cermak/Jaroslav Levinsky (Cehia), şi vor întâlni în runda următoare perechea Vasek Pospisil/Jack Sock (Canada/SUA), cap de serie numărul 8. Horia Tecău şi Jean Julien Roger (Olanda) au învins perechea Jesse Huta Galung/Rameez Junaid (Olanda/Australia), scor 6-4, 6-4. În schimb, perechea Irina Camelia Begu / Karin Knapp (România / Italia) a fost învinsă cu 6-4, 5-7, 3-6 de perechea favorită nr. 2, Hsieh Su Wei / Peng Shuai (Taiwan / China).
 
 
 
 
 
 

Comentarii