Spitalul de Urgenţe şi-a făcut loc în sfârşit într-un proiect de lege a bugetului naţional

vineri, 11 decembrie 2015, 02:56
1 MIN
 Spitalul de Urgenţe şi-a făcut loc în sfârşit într-un proiect de lege a bugetului naţional

„Prim-ministrul a înţeles că fondurile se alocă după necesităţi, şi nu după criterii politice sau clientelare“, spune deputatul Anton Doboş.

Proiectul Spitalului Regional de Urgenţe şi-a făcut loc în sfârşit într-un proiect de lege a bugetului naţional. Deputatul PNL Anton Doboş a apreciat că reluarea proiectului se datorează şi presiunii exercitate de semnăturile a peste 100 de parlamentari care s-au constituit într-un grup de susţinere a construirii spitalului.

„Apreciez faptul că în propunerea de buget pe anul 2016 prezentat de guvernul Cioloş apare menţionat în sfârşit acest obiectiv. Accelerarea construirii celor trei spitale regionale din Iaşi, Cluj şi Craiova pentru care sunt alocate fonduri nerambursabile în valoare de 320 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, reprezintă dovada că prim-ministrul a înţeles că fondurile se alocă după necesităţi, şi nu după criterii politice sau clientelare. Avem un prim semn că proiectul Spitalului Regional de Urgenţe va prinde viaţă în următoarea perioadă şi că putem spera la o distribuire mult mai corectă a fondurilor guvernamentale“, a declarat Doboş.

Proiectul Spitalului Regional de Urgenţe a fost demarat în 2006, ministrul liberal al sănătăţii Eugen Nicolăescu spunând la acea dată că lucrările de construcţie ar putea începe din 2007. Demararea acestora a fost tergiversată pe parcursul anilor următori, invocându-se fie lipsa finanţării, fie lipsa unui amplasament clar pentru SRU.

Comentarii