A încercat să-şi apere nişte colege

Student din Iaşi băgat în comă cu un pumn în faţă. Sărbătorea finalul anului şcolar

luni, 22 iunie 2015, 02:00
3 MIN
 Student din Iaşi băgat în comă cu un pumn în faţă. Sărbătorea finalul anului şcolar

Tânărul de 21 de ani este în anul III la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Un student de la Universitatea „Gheorghe Asachi“ din Iaşi se zbate între viaţă şi moarte după ce a primit un pumn în faţă la un restaurant din Bucium. Băiatul a fost lovit cu brutalitate în bărbie de un alt tânăr care venise la o cumătrie. Agresorul „s-a luat“ de mai multe colege ale victimei, iar acesta din urmă a îndrăznit să comenteze. La bătaie au intervenit şi „mascaţii“ poliţiei ieşene. În prezent, tânărul se află în comă indusă la un spital din Iaşi.

Tânărul care se află în comă se numeşte Cătălin C., în vârstă de 21 de ani, student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Acesta tocmai finalizase anul doi şi sâmbătă seara programase cu încă 11 colegi de facultate o petrecere la restaurantul cu două terase situat pe platoul Repedea, lângă releul din Bucium. Tinerii se distrau la una dintre terase. La cealaltă, un alt grup de tineri, din cartierul ieşean Bularga, petreceau la o cumătrie. Un tânăr din acest grup, Constantin G., în vârstă de 20 de ani, a început în jurul orei 24 să strige la studentele de pe cealaltă terasă, ba chiar le-ar fi înjurat. Cătălin ar fi încercat să-i calmeze, numai că i-a întărâtat pe aceştia. Ei le-au spus poliţiştilor că erau nişte „ţigani“ care nu îi lăsau să se distreze. După câteva pahare de alcool, am­bele tabere s-au „încălzit“ iar până la bătaie nu a fost decât un pas.

În jurul orei 1, Constantin G., tânărul care se afla la cu­mătrie, însoţit de alţi doi petrecăreţi, şi-a făcut curaj şi a mers pe terasa unde se distrau studenţii de la Facultatea de Auto­matică şi Calculatoare. O parte dintre studenţii din anturajul victimei au fost contactaţi de reporterii „Ziarul de Iaşi“, dar parcă le este frică să vorbească. „Au venit pur şi simplu şi l-au lovit în figură. Fără să spună nimic. Erau mai mulţi băieţi. Dar nu mai vreau să spun nimic. Îmi pare rău“, s-a scuzat unul dintre studenţi, închizând telefonul subit.

Dosar pentru infracţiunile de lovire şi alte violenţe

Constantin G. l-a lovit pe Cătălin C. cu un singur pumn, în bărbie, iar acesta a căzut inconştient, lovindu-se puternic cu capul de betonul aleii restaurantului. Pentru că nu îşi mai revenea, unul dintre studenţi a sunat la numărul 112, iar un echipaj SMURD a venit de urgenţă la faţa locului şi l-au transportat la spital pe băiat, în stare gravă. Aseară, tânărul se afla în comă indusă, potrivit poliţiştilor. Aceştia au precizat că, în urma cercetărilor, într-adevăr, tinerii care petreceau la cumătrie ar fi început să strige la fetele din grupul studenţilor, şi că toţi se aflau sub influenţa alcoolului.

„Conflictul a pornit spontan şi se fac cercetări în legătură cu stabilirea cu exactitate a împrejurărilor. În acest caz a fost deschis un dosar pentru infracţiunile de lovire şi alte violenţe. În funcţie de gravitatea şi starea victimei, vor fi luate măsurile legale care se impun“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al In­spectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi. În privinţa stării de sănătate a studentului, potrivit medicilor, acesta avea numeroase politraumatisme la cap, dar are şanse să îşi revină. Potrivit poliţiştilor, tânărul domici­liază în municipiul Iaşi, la fel ca şi agresorul.

Comentarii