Tânărul care şi-a salvat sora din flăcări, dus în stare gravă cu elicopterul la Bucureşti

vineri, 31 martie 2017, 01:57
2 MIN
 Tânărul care şi-a salvat sora din flăcări, dus în stare gravă cu elicopterul la Bucureşti

Starea sa era foarte gravă, medicii find rezervaţi în privinţa şanselor băiatului în vârstă de 26 de ani.

Tânărul de 26 de ani ars pe aproape jumătate de corp după ce şi-a salvat sora, apoi a încercat să salveze şi bunurile din casa incendiată, a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Transferul a fost realizat ieri-noapte. Potrivit medicilor ieşeni, starea victimei era gravă. Neculai M., din comuna Golăieşti, prezenta o arsură de gradele II şi III pe 40% din suprafaţa corporală.

„Pacientul a fost transportat cu elicopterul SMURD Iaşi la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Tânărul a fost transferat sedat, intubat şi ventilat mecanic. Prognosticul nostru în acest caz este rezervat“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Victima transferată de la Iaşi a ajuns la spital după ce a intrat în propria casă incendiată şi a încercat să salveze de acolo o serie de bunuri, anterior salvându-şi sora mai mică din flăcări.

Primul apel la 112 efectuat în acest caz luni seara anunţa că în locuinţa care arde nu este nicio victimă. La locul solicitării a plecat un echipaj al ISU să stingă incendiul. Odată ajunşi la casa cuprinsă de flăcări, pompierii au găsit o fetiţă de opt ani, care le-a povestit că a fost salvată de fratele său, care a scos-o din locuinţă. Minora le-a precizat pompierilor că fratele său a intrat şi a doua oară în casă, să mai scoată ceva, dar nu a mai ieşit. Victima a fost găsită ulterior, în stare gravă, de echipajul SMURD care a ajuns la Golăieşti. Pacientul prezenta arsuri pe mâini, pe faţă, în regiunea cervicală, dorsală, torace şi coapse.

CITIȚI ȘI:

Și-a salvat surioara din flăcări, dar a făcut o greșeală ce l-ar putea costa viața

Comentarii