Ardeau grăsimile şi bugetul statului

Trei tineri ieşeni au pus pe picioare o adevărată afacere cu steroizi

sâmbătă, 19 octombrie 2013, 01:50
3 MIN
 Trei tineri ieşeni au pus pe picioare o adevărată afacere cu steroizi

Trei ieşeni aduceau din Republica Moldova steroizi şi alte anabolizante pe care le vindeau ieşenilor care fac culturism. La percheziţii, poliţiştii au descoperit 10.545 de fiole cu steroizi şi testosteron, şi 18.920 de comprimate cu diferite medicamente pentru dezvoltarea masei musculare.

Doi fraţi şi o tânără din Iaşi sunt cercetaţi pentru că au pus pe picioare o adevărată afacere cu steroizi şi alte anabolizante, pe care le distribuiau tinerilor din sălile de forţă din municipiu. Unul dintre cei doi fraţi este infirm, fiind cunoscut de ieşeni şi de tonetarii din zona Gării ca fiind vânzător de casete şi CD-uri cu mizică, dar şi reviste pornografice. În ultima perioadă, acesta, împreună cu fratele său şi o tânără, a pus pe roate o adevărată industrie unde comercializau steroizi, iar clienţii săi erau tinerii care practică culturismul. Fraţii Liviu şi Cristian Humă, în vârstă de 39 respectiv 38 de ani, cât şi tânăra de 27 de ani, Alexandra B., au fost ieri audiaţi de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) după ce în prelabil au fost percheziţionate mai multe spaţii ale acestora unde ţineau ascunse mii de produse anabolizante, aduse de curând de peste Prut. Asftel, poliţiştii au găsit într-o tonetă a fraţilor Humă de pe strada Sarmisegetuza, la un apartament de pe strada Amurgului şi la demisolul blocului Diana din Păcurari, 10.545 de fiole cu steroizi şi testosteron, şi 18.920 de comprimate cu diferite medicamente pentru dezvoltarea masei musculare. Anchetatorii i-au filat de mai mult timp pe aceştia şi i-au percheziţionat ieri, deoarece cu câteva zile în urmă au fost „aprovizionaţi“. Aceştia aveau „marfa“ de la cetăţeni basarabeni care era adusă prin Vama Albiţa cu autocare. Pentru că au primit „marfa“ recent, fraţii Humă nu au mai apucat să vândă decât o mică cantitate, la percheziţii, asupra acestora fiind găsită suma de 2.210 euro, 270 de lei, iar anchetatorii au confiscat şi un sistem de calcul. „La data de 17 octombrie, poliţiştii din cadrul SIF au efectuat patru percheziţii domiciliare în cinci locaţii de pe raza municipiului Iaşi, la persoane suspectate că depozitează şi comercializează substanţe anabolizante. Poliţiştii SIF au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Cercetaţi şi pentru evaziune fiscală

Steroizii, testosteronul şi celelalte medicamente erau vândute unor persoane care la rândul lor le distribuiau în sălile de forţă din municipiu. Anabolizantele au fost produse în Republica Moldova, de firma Balkan Pharmaceuticals. Astfel, anchetatorii au găsit mii de fiole injectabile cu Testosteron care pot fi cumpărate prin sălile de culturism cu 220 de lei flaconul. Au mai fost găsite fiole injectabile Danabol – un ababolizant „al bunei dispoziţii“ care poate fi găsit pe internet la preţul de 90 de lei fiola, tablete Strombafort (winstrol) – pentru creşterea şi definirea masei musculare, la preţul de 50 de lei cutia. De asemenea, poliţiştii au mai găsit turababol, steroizi folosiţi tot pentru creşterea masei musculare, care se vând pe internet la preţul de 130 de lei 60 de comprimate, şi Clembuterol, medicament care poate fi cumpărat cu 55 de lei 100 de comprimate. Pastilele ajută la creşterea forţei musculare şi arderea grăsimilor. Poliţiştii ieşeni au precizat că aceste produse nu pot fi vândute pe teritoriul României decât sub licenţă, deoarece pot fi contrafăcute. În plus, vânzarea acestora de către cei trei ieşeni prejudicia bugetul statului deoarece nu erau fiscalizate. „Sunt cercetate trei persoane, cetăţeni români, pentru comiterea în perioada 2012 – 2013 a unor infracţiuni de evaziune fiscală prin ascunderea bunului sau a sursei impozabile sau taxabile şi punerea în circulaţie a unor medicamente fără respectarea legislaţiei din domeniu. Persoanele sunt suspectate că au eludat bugetul statului şi au depozitat şi comercializat steroizi anabolizanţi fără a deţine autorizaţii de punere pe piaţă emise de stat şi fără a prezenta prescripţie fiscală“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Comentarii