Tremură italienii ca piftiile

luni, 13 noiembrie 2017, 02:43
2 MIN
 Tremură italienii ca piftiile

“Squadra azzurra” a pierdut în Suedia şi are emoţii pentru meciul retur de astăzi, pentru calificarea la Cupa Mondială din Rusia. Senegal, Maroc şi Tunisia s-au calificat

 

 

Suedia a învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Italiei, în prima manşă a barajului pentru calificarea la Cupa Mondială din Rusia. Unicul gol a fost marcat de Jakob Johansson în minutul 61, care l-a învins pe Buffon cu un şut deviat de un jucător italian. Returul va avea loc astăzi la Milano. Ieri, la Copenhaga, Danemarca a realizat doar 0-0 cu Irlanda. Terenul greu de pe “Parken” a favorizat formaţia “verzilor” care a practicat un joc eminamente defensiv. Meciul retur se dispută astăzi, la Dublin.

În acest week-end s-au stabilit ultimele trei echipe calificate la Cupa Mondială, din zona africană. După Nigeria şi Egipt, merg mai departe Senegal, Maroc şi Tunisia. Reprezentativa Senegalului a învins în deplasare cu scorul de 2-0 (2-0), naţionala Africii de Sud şi a obţinut a doua calificare la Cupa Mondială de fotbal. Senegalezii au participat prima dată la CM în 2002, când au învins campioana mondială Franţa în meciul de deschidere al competiţiei şi au ajuns apoi în sferturi. La Polokwane,  golul lui Sakho ('12) şi autogolul lui Mkhize ('38) au adus victoria şi calificarea oaspeţilor. Acest meci a fost o rejucare a partidei din 12 noiembrie 2016, din etapa a doua a Grupei D, când Africa de Sud a învins cu 2-1. Însă FIFA a decis că rezultatul meciului a fost manipulat de arbitrul ghanez Joseph Lamptey, care printre alte decizii controversate a acordat un penalti sud-africanilor. Lamptey a primit interdicţie pe viaţă din fotbal din partea FIFA, după acea partidă. Chiar dacă mai este o etapă de jucat, Senegal a câştigat Grupa D a preliminariilor africane, din care au făcut parte şi Burkina Faso şi Insulele Capului Verde. Marocul a învins în deplasare Coasta de Fildeş, scor 2-0, prin golurile marcate de Dirar (‘25) şi Benatia (‘30). Marocanii vor participa la Cupa Mondială pentru prima oră după 20 de ani, în timp ce ivorienii vor lipsi după trei prezenţe consecutive. Tunisia a remizat cu Libia pe teren propriu, scor 0-0, şi a încheiat neînvinsă în calificări, reuşind calificarea după o absenţă de la ultimele trei ediţii.

În fine, primele manşe ale barajelor intercontinentale, Honduras – Australia şi Noua Zeelandă – Peru s-au încheiat cu scoruri albe, care favorizează echipele oaspete. Partidele retur vor avea loc miercuri.

 

Comentarii