Ultimele două zile de Sărbători: calendarul evenimentelor de astăzi şi de mâine

sâmbătă, 14 octombrie 2017, 01:50
2 MIN
 Ultimele două zile de Sărbători: calendarul evenimentelor de astăzi şi de mâine

„Sărbătorile Iaşului“ au intrat pe ultima sută de metri. În acest weekend se desfăşoară principalele evenimente incluse în program: masa pelerinilor (sâmbătă, ora 12.00, cantina de ajutor social), „Seara Valorilor“ (sâmbătă seară, Primăria Iaşi) şi un concert cu Carla’s Dreams, What’s Up, Alina Eremia, Keo, Gabriel Cotabiţă, Alexandru Ungureanu, Eda România, Daria Bahrin, Diana Vartolomei şi Trupa RAO (duminică, ora 17.00, esplanada Palatului Culturii). 

Faţă de anii trecuţi, „Sărbătorile Iaşului“ (9 – 15 octombrie) au inclus un număr semnificativ mai mic de evenimente. Oficial, puţin peste 10 manifestări au fost organizate în completarea sărbătorii religioase a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. În acelaşi timp, comercianţii prezenţi la Târgul de Toamnă şi „Sărbătoarea Vinului“ au fost, de asemenea, într-un număr mai mic, în contextul în care Primăria a renunţat la parcul de distracţii, iar suprafaţa de desfăşurare a târgurilor a fost diminuată. Ultimele evenimente din acest weekend vor atrage şi o serie de restricţii de circulaţie sau devieri ale mijloacelor de transport.

Concertul din 15 octombrie va duce la suspendarea traseelor de tramvai 8 şi 9 (pe traseele CUG – Copou şi Târgu Cucu – Copou vor fi introduse autobuze), în timp ce tramvaiele de pe traseele 1 şi 13 vor circula prin Tudor Vladimirescu (Copou – T. Vladimirescu – Tătăraşi – Copou, respectiv Copou – Tătăraşi – T. Vladimirescu – Copou). De precizat că, pe 15 octombrie, în intervalul orar 15.00 – 24.00, vor fi restricţii de circulaţie, în funcţie de necesităţi, pe str. Palat şi str. A. Panu, cu excepţia aleii cu linii de tramvai din faţa Palatului Culturii, unde va fi restricţionată circulaţia în intervalul 18.00 – 24.00. „Sărbătorile Iaşului“ se vor încheia cu un foc de artificii, care va avea loc după concertul de duminică seară. 

Comentarii