De Sănătate

Punem punctul pe știi

„Hannibal Lecter“ de Iaşi, descoperit de medici la „Spiridon“

Un drogat a muşcat de gât un bărbat, la Urgenţe: i s-a năzărit că îi aruncă ocheade iubitei sale

sâmbătă, 25 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Un drogat a muşcat de gât un bărbat, la Urgenţe: i s-a năzărit că îi aruncă ocheade iubitei sale

„Cel mai probabil a fost o halucinaţie, un simptom caracteristic sevrajului“, spun medicii. Poliţia i-a făcut dosar penal, iar muşcatul a fost vaccinat antirabic: „Poate lua boli din saliva celui drogat“.

Un consumator de droguri a provocat un incident neobişnuit în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Ieşeanul, în vârstă de 38 de ani, care venise la spital în calitate de însoţitor pentru o prietenă, a sărit la bătaie şi a muşcat de gât şi de ureche un alt aparţinător, un bărbat care-şi adusese un părinte la spital. Scena s-a petrecut sub privirile colectivului medical din UPU şi ale celorlalţi pacienţi şi aparţinători care se aflau în incinta unităţii de primire urgenţe. Medicul de gardă a sunat la 112, a chemat Poliţia, şi s-a ocupat de victima muşcată.

Bărbatul agresat a fost consultat de medicii de la ORL. Mai mult, victimei i s-au făcut analize pentru a determina dacă a fost infectat cu vreo boală prin saliva agresorului. „Joi noaptea, în UPU, a venit o tânără din Bucureşti care a declarat că a consumat etnobotanice şi că are nevoie de ajutor medical. Pacienta era însoţită de un bărbat din Iaşi, pe care îl cunoaştem în urma mai multor prezentări în UPU pentru consum de etnobotanice şi cocaină. În timp ce aşteptau în UPU, bărbatul a sărit şi a muşcat de gât un alt aparţinător“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Agresorul le-a declarat poliţiştilor veniţi în UPU că a muşcat victima pentru că ar fi observat că-i aruncă ocheade prietenei sale. „Cel mai probabil a fost o halucinaţie, un simptom caracteristic sevrajului, având în vedere că şi echipa medicală şi ceilalţi pacienţi au explicat că bărbatul muşcat stătea liniştit pe un scaun. Ulterior, victimei i s-au recoltat analize pentru a identifica dacă, prin contactul cu saliva agresorului, cunoscut pentru consumul de stupefiante şi substanţe psihotrope, nu s-au transmis o serie de boli“, a mai specificat coordonatoarea UPU. Bărbatul este cercetat de Poliţia ieşeană pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. 

Comentarii