Una dintre cele mai frumoase competiţii din România! Sănii trase de câini la Beliş

sâmbătă, 07 februarie 2015, 18:19
1 MIN
 Una dintre cele mai frumoase competiţii din România! Sănii trase de câini la Beliş

Peste 70 de câini din rasele Husky, Samoyed, Malamutul de Alaska, înhămați la 14 sănii, se întrec sâmbătă și duminică la cea de-a doua ediție a Cupei Beliș.

Concursul, organizat de Asociația "House of Happy Living" din Cluj-Napoca, are loc în localitatea Bălcești din comuna Beliș, săniile trase de câini având de parcurs distanțe variabile, în funcție de numărul de patrupede care trag atelajele.

"Avem 14 atelaje, cu peste 70 de câini, rasele prezente fiind Samoyed, Husky și Malamutul de Alaska. Sunt concurenți din Timiș, Arad, Cluj, Harghita, Covasna. Atelajele au doi, patru, șase sau opt câini. Lungimea traseului este în funcție de cât de mare e atelajul: cei cu șase sau opt câini merg 13 kilometri, cei cu patru câini merg șase kilometri și cei cu doi câini merg patru kilometri", a declarat Paul Chetreanu, unul din organizatori.

Potrivit acestuia, în ambele zile sunt programate curse de câini, sâmbătă având loc și două demonstrații, cu un atelaj cu 24 de Husky și unul cu opt Samoyed, iar în premieră în România va fi și un program de socializare cu câinii care trag la sănii. Tot sâmbătă, copiii prezenți la eveniment au fost plimbați cu săniile trase de câini.

Duminică, după cursele de câini va avea loc festivitatea de premiere a celor mai bune atelaje.

agerpres.ro

 

 

Comentarii