Universitatea Tehnică a depus 8 proiecte pentru finanţare cu bani de la minister

vineri, 12 mai 2017, 01:56
2 MIN
 Universitatea Tehnică a depus 8 proiecte pentru finanţare cu bani de la minister

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) a depus opt proiecte, câte unul pentru fiecare domeniu de finanţare prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat, într-o competiţie organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Astfel, TUIAŞI a înscris în competiţie maximul de proiecte posibile, acestea putând fi finanţate cu cel mult 400.000 de lei fiecare. Instituţia de învăţământ superior a obţinut în anul trecut finanţare pentru trei astfel de proiecte.

„Practic, fiecare dintre cele opt domenii strategice incluse în această competiţie a fost asociat câte unui proiect depus de universitatea noastră. Anul trecut, în competiţie au fost incluse trei domenii, noi câştigând un proiect pentru fiecare dintre ele. Prin acestea am reuşit crearea unui centru de consiliere, derularea şi acreditarea la nivel ministerial a unor cursuri de limba engleză dedicate cadrelor didactice, precum şi încărcarea pe platforma Registrul Matricol Unic a tuturor studenţilor noştri de la ciclurile de licenţă şi masterat“, a menţionat prof. univ.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIAŞI.

Concursul de proiecte este coordonat de către Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS). Acesta va selecta proiectele, după ce le va evalua, în acest moment fiind propuse 305 astfel de proiecte, MEN acordând în acest sens 23 de milioane de lei, cu 4 milioane mai mult decât anul trecut.

„Concurenţa este semnificativă şi trebuie subliniat faptul că în acest an numărul domeniilor strategice a crescut de la trei la opt, astfel că este posibil ca suma alocată pe proiect să fie mai mică decât acum un an. Luni, 15 mai, Biroul CNFIS, din a cărui componenţă fac parte, se va întruni pentru a realiza distribuirea proiectelor pe echipe de evaluatori“, a mai menţionat rectorul TUIAŞI.

Conform calendarului, evaluarea proiectelor va trebui finalizată până la data de 26 mai.

Comentarii