Tot ce trebuie să ştiţi, la modul general, despre admiterea la TUIASI

Universitatea Tehnică oferă cazare gratuită admitanţilor ce vin din Moldova sau Ucraina

vineri, 07 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Universitatea Tehnică oferă cazare gratuită admitanţilor ce vin din Moldova sau Ucraina

Candidaţii din Republica Moldo­va şi Ucraina care doresc să se înscrie la admiterea de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) vor fi scutiţi de plata taxei de înscriere. 

 

Pentru studenţii români, aceasta este unică la toate facultăţile, inclusiv dacă aceştia au mai multe opţiuni bifate, iar acest lucru, datorită noului sistem electronic implementat de către TUIAŞI. De asemenea, reprezentanţii instituţiei au decis să le asigure candidaţilor care vin din cele două ţări pentru a depune personal dosarele o noapte de cazare gratuită. Depunerea dosarului, cu actele în original, se va putea face în perioada 27-31 iulie. „Este o politică a universităţii de a încuraja studen­ţii din Republica Moldova de a urma studii la Politehnica ieşeană. Este în spiritul relaţiilor fireşti, normale, între două state care au aceeaşi cultură, limbă şi istorie. Trebuie ca aceste elemente declarative să fie însoţite şi de nişte paşi fizici, reali. Iată că unii dintre aceşti paşi îi face şi universitatea prin oferirea acestor facilităţi tinerilor din Basarabia care vor să vină la noi“, a declarat prof.dr.ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică şi asigurarea calităţii la TUIAŞI. 

Universitatea Tehnică urmează să organizeze şi puncte de înscriere pentru candidaţii din Republica Moldo­va în licee din mai multe localităţi de peste Prut, astfel încât candidaţii să nu fie nevoiţi să vină până la Iaşi. Astfel, cei interesaţi de studiile la Iaşi îşi pot depune dosarele la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ din Bălţi, Liceul Teoretic Român-Francez „Gh. Asachi“ din Chişinău şi la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ din Ungheni, în perioada 13-14 iulie, între orele 10.00 şi 15.00. Candidaţii se pot înscrie şi online, pe platforma www.admitereonline.ro/tuiasi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii