VIDEO: Inedit concurs de dans, sâmbătă, la Colegiul „Băncilă”

vineri, 27 martie 2015, 16:23
2 MIN
 VIDEO: Inedit concurs de dans, sâmbătă, la Colegiul „Băncilă”

În competiţie vor intra echipe de dansatori formate atât din copii ai şcolilor speciale cât şi copii din şcolile de masă.

Inspectoratul Şcolar organizează sâmbătă, 28 martie, faza judeţeană a Concursului Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor”. Acţiunea face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), sub egida Ministerului Educaţiei, şi va avea loc la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” începand cu ora 10.

 

Pe fundalul sonor al acestuia poate fi auzit Imnul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, creat şi compus la Iaşi de profesoara Gisela Petrila, de la Liceul Special Moldova Tg. Frumos

În concurs s-au înscris 5 formaţii de dans din 10 şcoli din judeţ, anunţându-şi participarea pentru evoluţia pe scenă un număr de aproximativ 100 de elevi voluntari din şcolile de masă care vor dansa pe scenă alături de copii cu dizabilităţi din şcolile speciale.

Imagini care surprind evoluţia în concurs a elevilor cu deficienţă de auz de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iaşi

"Acţiunile comunitare din cadrul SNAC oferă oportunităţi şi şanse egale de afirmare tuturor copiilor, fie că sunt cu dizabilităţi, provin din medii sociale defavorizate sau din şcoli obişnuite. În deschiderea evenimentului, participanţii în concurs şi spectatorii din sală vor audia un moment susţinut de clasa de trompetă coordonată de profesor Sandu Sergiu, din cadrul Colegiul Băncilă”, a declarat profesor Gabriela Raus, inspector pentru învăţământ special în cadrul ISJ.

 

Comentarii