VIDEO&FOTO: Marşul împotriva avorturilor a strâns două mii de ieşeni

luni, 28 martie 2016, 01:57
2 MIN

În jur de două mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă, mărşăluind în centrul Iaşului, pentru a susţine lupta din ţară împotriva avortului. Acesta a fost organizat de către reprezentanţii Pro Vita de la Arhiepiscopia Iaşilor şi de Oficiul pentru Familii a Episcopiei Romano-Catolice.

Participanţii au pornit în marş din Piaţa Unirii spre strada Gavriil Musicescu, pe Bulevardul Independenţei, strada Elena Doamna, strada Anastasie Panu şi s-au oprit în faţa Catedralei Mitropolitane, de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Purtau bannere, cu mesaje precum „Am observat că toţi cei care vor legalizarea avorturilor sunt deja născuţi“, „Alege viaţa!“, „Fiecare copil merită o poveste“ sau „Cu fiecare copil un înger vine în lume“.

Marşul pentru Viaţă este organizat în fiecare an şi tema de sâmbătă a fost „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie“, „organizatorii dorind să atragă atenţia asupra faptului că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă; binele se construieşte unul pe altul, iar familia şi societatea au de câştigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină“, au specificat reprezentanţii celor două organizaţii.

Părintele Radu Brînză, coordonatorul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor, a precizat că aceste manifestări nu sunt de protest, ci sunt mărturii ale trăirilor de bucurie.

„Şi ce poate să fie mai firesc decât familia care înseamnă mama, tata, familia care înseamnă copilaşii care-i ţinem de mână, care au crescut şi sunt mai înalţi decât noi, dar şi copilaşii care sunt în burtica mamelor?“, a spus acesta.

Comentarii