Zvonuri seci şi fără macră, de post, pentru Săptămâna Mare

joi, 28 aprilie 2016, 01:50
3 MIN
 Zvonuri seci şi fără macră, de post, pentru Săptămâna Mare

Ştim că e Săptămâna Mare şi da, mai ştim şi că nu-i deloc plăcut Domnului să vorbeşti de rău în aceste zile, dar nu vrem totuşi să auziţi ce avem a vă spune acuma din altă parte, deformat în scop de dezinformare sau cu alte gânduri ascunse. 

Mai ales că, fiind vorba de treburi bisericeşti, poate chiar acuma se cade să aducem vorbire, cu tătă iertăciunea, de subjecte precum funcţiile înalte sau alte nimicuri lumeşti. Aşadar, cică printre oamenii mai informaţi din zona capitalei se vorbeşte că, din cauza râcii tot mai adânci dintre Pefe-ul Daniel şi Ipese-ul Teo Fan Fan, primul ar studia cutumele, legile şi orânduielile bisericeşti ca să vadă cum să facă şi să dreagă în aşa fel încât după el să nu urmeze metropolitul de la Iaşi, ci, în premieră, să pună pe altcineva. Gurile rele dar bine informate mai zic că Pefe-ul ar fi găsit explicaţiuni şi susţinere legală pentru un astfel de demers, ba chiar şi susţinători. Iar cel care ar putea deveni Pefeu în locul lui, când va sosi sorocul, cică ar urma să fie nimeni altul decât metropolitul Evropei de Nord, iubiţi drept-credincioşi, un anume tânăr de nici 40 de ani pe numele de faţă bisericească Mc Carie. Cam asta pe azi, dragilor, că de-acuma ne pregătim de Joia Mare şi de Denia celor 12 evanghelii. Doamne-ajută!

Cu cine va face echipă Chir Nica

Dacă zilele trecute lipitorii de afişe de la partidoi râdeau cu gura până la urechi despre ce au aflat ei aicea la noi la rubricuţă, anume că leberalul catindat la premărie ar urma să şi-l facă vice, în caz de victorie, pe cel mai fidel cărător de servietă al lui Tom Niţă, anume pe Răzvănel cel mititel, haideţi să le spunem una şi lipitorilor de afişe de la leberali, să râdă şi ei pe azi tot cu gura până la urechi. Ba chiar şi mai încolo olecuţă, dacă este loc. Cică, invers acuma: dacă Chir Nica va ieşi premare la alegerile din iunie, acesta şi-l va face vice, post promis deja tătucului Jakob Ban, pe un alt june din aceeaşi categorie cu Răzvănel, şi care-i cară servieta dipotatului la fel de sârguincios: tinerelul miop şi cu coşuri H.R. Baggio. Ei, ziceţi acuma şi voi: merită să le punem la vreunul ştampila pe frunte?

Pariaţi pe măgăruş!

Scurt pe doi, la final, şi despre cotonogeala care a început de câteva zile la partidoi, la Bucale. Iar pe astăzi vrem să vă furnizăm lista scurtă a celor care trag nădejde că, dacă Drac Nea se va retrage paşnic, el îi va lua locul. Ar fi vorba, într-o înşiruire aleatorie, de amicul lui Drac Nea Bazil Dingo (carele cică ar avea prima şansă, mai ales că e şi vicepremier), urmează apoi, în caz de victorie la Bucale, madama Pan Delea, adică Găbiţa Firfirea, apoi vin cei din tabăra adversă, printre care fostul strungar la Chefereu Valică Z. Gonea, urmat îndeaproape şi de, evident, Bonta. Hai, gata: pariaţi pe măgăruş!

Comentarii