De Business

Punem punctul pe știi

Restaurantele nu prea gasesc clientii pentru Revelion

duminică, 12 decembrie 2010, 18:40
3 MIN
 Restaurantele nu prea gasesc clientii pentru Revelion

Restaurantele care si-au pregatit ofertele de revelion duc lipsa de clienti. Daca in anii trecuti la ora aceasta cu greu mai gaseai un loc disponibil pentru petrecerea dintre ani, acum acesta ofertele sint la tot pasul.

Situatia pare sa fie generata de pretul neadecvat fata de posibilitatile materiale actuale ale clientilor. In ultima jumatate de an majoritatea iesenilor s-au trezit fie cu veniturile diminuate semnificativ, fie someri.

O camera inclusa in pret

Ofertele puse la dispozitie de catre restaurantele, barurile si cluburile iesene par a fi pe toate gusturile. Ramada Iasi a pregatit pentru trecerea dintre ani revelionul tematic "Acasa la Coana Chirita". Contra sumei de 350 de lei de persoana, clientii vor avea si o camera gratuita in noaptea de revelion, iar primele 50 de perechi vor beneficia de o oferta speciala. Ramada promite atit mincaruri alese, deserturi apetisante, bauturi rafinate si concursuri interactive, surprize, dansuri, cit si un "show remarcabil, cu formatie live", dupa cum sustin organizatorii.

Complexul Bellaria promite clientilor un Revelion de neuitat pentru suma de 320 de lei de persoana. Din meniul serii nu vor lipsi pieptul de rata afumat pe salata de telina cu mango, in cosulet crocant, millefeuille din somon si pastrav cu spanac, file de vitel copt, servit cu spaghete de legume, dar si spuma de ciocolata asortata cu fulgi de migdale. La capitolul bauturi organizatorii afirma ca nu exista limita pentru cantitatea consumata, iar atmosfera va fi intretinuta de formatia complexului. "Avem disponibile in total 200 de locuri, din care aproximativ 30% sint rezervate. Avem grupuri din Bacau, Tulcea si Franta", a sustinut Marius Soranescu, directorul complexului Bellaria.

Carnaval venetian

Cine va opta pentru hotelul Unirea are de ales intre trei revelioane. Restaurantul Panoramic va gazdui "Serenissima Venezia", unde invitatii speciali vor fi Anastasia Lazariuc si Leonard Iozefini. Pentru suma de 339 de lei de persoana, iesenii vor putea petrece in atmosfera de carnaval venetian, cu muzica live si colindatori. Sala Cuza va gazdui revelionul "Moulin Rouge", atmosfera promisa pentru 229 de lei de persoana fiind una de cabaret parizian. Tinerii care vor sa petreaca cu prietenii pot opta pentru revelionul "Start a Party".

Organizatorii de la Resturant Unirea spun ca va fi "o seara incendiara, cu muzica de club, DJ, lumini, lasere, mincare si bautura cit cuprinde", toate pentru 179 de lei de persoana.  

Si Complexul Ciric organizeza mai multe revelioane. Daca la Restaurantul Ciuperca toate cele 90 de locuri s-au ocupat pentru petrecerea "De la Clasic la Modern", la Grand Salon, din cele 300 de locuri oferite, 70 inca mai sint valabile. "Petrecerea «Fire and Ice», care se va desfasura cu muzica de toate genurile selectata de catre un DJ profesionist, lasere, lumini, uratori si dansuri de iarna, cu un meniu special,  la tariful de 150 lei de persoana", a sustinut Dana Virvara, asistent marketing, Complex Ciric.

Din meniul petrecerii "Fire and Ice" nu vor lipsi de pe platouri, antreurile speciale,  friptura de porc la ceaun cu brinza si mamaliguta, ficatei in mantie de bacon si muraturile asortate. Nu vor lipsi de asemenea nici tortul si vinul casei. "Petrecerea va continua si pe 1 ianuarie cu un Bal Mascat unde clientii vor avea un bufet suedez, open bar, formatie, surprize si premii la tariful de 100 de lei de persoana sau 50 lei pentru participantii la petrecerea de revelion", a incheiat Virvara.

Locuri libere avem, clienti sa fie!

Pizza Pazzo si Pub 25 isi asteapta clientii cu acelasi meniu. Cu o capacitate de 250 de persoane pizzeria si 300 de persoane clubul, reprezentantii celor doua localuri sustin ca inca au locuri disponibile. Cei care opteaza pentru una din cele doua vor beneficia, contra sumei de 175 lei, de aperitive gustoase, gustare calda, dar si de muschiulet de purcel cu ciuperci de padure, sunca si mustar in aluat frantuzesc la cuptor. Din meniu nu vor lipsi tortul diplomat, platourile cu fructe si saleurile, vinul de Cotnari si whisky.

Daca in Dublin Pub nu mai sint locuri libere, clubul Skye si barul Deja Vue asteapta clientii. "Avem 350 de locuri libere sus in club si alte 100 de locuri in Deja Vue. Revelionul costa 100 de lei de persoana din care 80 de lei reprezinta bonuri de consumatie. Vom avea dansatori de muzica populara, colindatori si muzica pentru toate gusturile, pornind de la anii ’80-’90 pina la cea moderna", a subliniat Ghenadie Covaliu, administratorul celor doua locatii.

Comentarii