Revelion… ca la carte!

miercuri, 28 decembrie 2011, 20:23
2 MIN
 Revelion… ca la carte!

Pentru ca nu trebuie sa ajungi in situatia de a iti intreba colegul de masa "si cu cutitul asta mic din dreapta ce fac?", o buna cunoastere a asezarii veselei este absolut necesara. Astfel, in stinga ta vor fi aliniate dupa cum urmeaza, de la extrema stinga spre farfurie: servetelul, furculita de peste, furculita de masa si chiar linga farfurie – furculita de salata.

In partea dreapta a farfuriei, incepind cu obiectul aflat cel mai aproape de aceasta avem: cutitul de serviciu, cutitul de peste si lingura de supa.

Chiar in fata ta se vor afla, cel mai probabil – farfuria de serviciu si peste ea bolul sau farfuria de supa. In fata farfuriei (deci pe cea de-a treia latura ramasa libera) se vor afla lingurita de desert si furculita de tort.

In stinga ustensilelor pentru desert se va afla o farfurioara pentru piine si unt si un cutit de unt. In dreapta vor fi aliniate paharele: primul si cel mai mare pentru apa, al doilea pentru vin alb, al treilea pentru vin rosu.

Ce poti minca cu mina: piinea, cornurile, sunca uscata, porumbul stiulete, homarul, scoicile si stridiile jumatati, puiul, sandwich-urile, fructele, maslinele si prajiturelele.

Bauturile au alocate pahare diferite si vor fi servite in maniere diferite.

Pentru apa se recomanda un pahar cu corp plin sau picior scund. Paharul va fi tinut de picior pentru a pastra raceala lichidului.

Coniacul se degusta: paharul va fi tinut in ambele miini si rotit – incalzirea paharului va va ajuta sa descoperiti buchetul bauturii.

Vinul alb se serveste in pahare mici cu o cupa larga pentru retinerea buchetului. Paharul se tine de picior pentru a mentine bautura rece.
Vinul rosu se serveste in cel mai mare dintre paharele de vin. Paharul se tine de la baza cupei.

Sampania se serveste in pahare inguste si alungite pentru mentinerea bulelor din interior.

Acestea fiind spuse, sa inceapa petrecerea! (Dora Pantazi)

Comentarii