7000 de candidati la Bac in acest an

joi, 17 mai 2007, 17:04
1 MIN
 7000 de candidati la Bac in acest an

Peste 7.000 de elevi s-au inscris in acest an pentru sustinerea examenului de bacalaureat. Dintre acestia, 6.543 sint absolventi ai promotiei 2007, restul fiind tineri care au terminat liceul in anii trecuti.

Pentru sesiunea din iulie a bacalaureatului vor fi organizate 21 de centre de examen si 6 de evaluare. „O situatie deosebita o intilnim la Colegiul «Emil Racovita». Cu 491 de candidati, centrul depaseste limita de 450 impusa de Ministerul Educatiei. De aceea, vom trebui sa solicitam o aprobare speciala deoarece impartirea elevilor in doua centre nu se justifica, fiind cu totii absolventii Colegiului «Racovita»", a precizat sefa Inspectoratului Scolar Judetean, Camelia Gavrila.

Conducerea ISJ Iasi considera ca numarul mare al absolventilor din promotiile anterioare care doresc sa sustina bacalaureatul este o consecinta a conditionarii tinerilor de catre angajatori.

„Muti sefi cer angajatiolor lor sa isi obtina diploma de bacalaureat; in caz contrar isi vor pierde locurile de munca", a mai declarat Gavrila.

Sportul ramine o disciplina preferata a candidatilor la bacalaureat pentru ultima proba, 4.226 din cei 7.067 de tineri optind pentru exercitiile fizice. Prima sesiune a examenului de bacalaureat se va desfasura in perioada 26 iunie-5 iulie, rezultatele finale urmind a fi afisate pe 10 iulie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii