Doua proiecte interesante din Iasi ar putea evolua sistemul educational

miercuri, 11 aprilie 2012, 15:45
2 MIN
 Doua proiecte interesante din Iasi ar putea evolua sistemul educational

Doua proiecte din Iasi se numara printre cele sapte semifinaliste din tara, in cadrul unei competitii nationale ce vizeaza crearea de alternative educationale cu ajutorul tehnologiilor moderne. Daca pe 19 mai, cind este programata Gala „Restart Edu", vor fi alese de public printre cele trei finaliste, pina in toamna iesenii vor putea accesa doua platforme online inedite. Prima dintre acestea este propusa de organizatia „Atelierul Parintilor", din care fac parte doua educatoare de la gradinita privata „Casuta Zinelor", un lector universitar de la Facultatea de Economie si doi studenti voluntari. Platforma va putea fi accesata la adresa atelierulparintilor.ro si va reprezenta o sursa de informare si educare a actualilor si viitorilor parinti. „Platforma propusa de noi se diferentiaza de celelalte site-uri pentru parinti prin faptul ca nu propune doar informatii de utilitate imediata, ci un program de dezvoltare personala si educatie parentala personalizat nevoilor individuale ale fiecaruia dintre parinti. Acestia vor putea, de exemplu, sa participe la webinarii (seminarii transmise online, in direct) tinute de specialisti in domeniul psihologiei dezvoltarii copilului si in cel al dezvoltarii personale sau vor putea opta pentru a primi e-mailuri saptaminale ce contin activitati si teme de lucru pe care le vor putea realiza impreuna cu copiii, individualizate pe virsta acestora", a explicat Simona Vaman, reprezentant al organizatiei.

De asemenea, platforma le va permite parintilor sa comunice intre ei, pentru a face schimb de idei si experiente, prin chat si forum. Tot pe site, parintii vor gasi informatii in legatura cu produsele pentru copiii de toate virstele.

Cea de a doua platforma online se adreseaza in principal tinerilor (18-35 de ani) interesati sa isi dezvolte diverse aptitudini, insa nu dispun de resurse materiale in acest scop. Echipa „TimeBank Romania", formata din 10 tineri din Iasi, Bucuresti, Cluj, Birmingham si Glasgow, a imaginat un site pe care sa se realizeze schimb de cunostinte. „Ideea a pornit de la o nevoie personala, ca majoritatea proiectelor de succes. Vroiam sa invat portugheza, dar nu aveam bani de cursuri. Am cautat pe cineva care sa ma invete portugheza si eu la rindul meu sa il invat altceva. Mi-am dat seama ca e foarte greu sa gasesti asa o potrivire cerere-oferta intre doua persoane", a precizat Ioana-Roxana Zamfir, coordonator al echipei. Prin intermediul www.timebank.ro , cei care vor dori sa invete o limba straina, sa cinte la un instrument, sa faca origami, aranjamente Ikebana ori sa se familiarizeze cu un anumit domeniu vor avea prilejul sa se cunoasca, sa primeasca si sa ofere ore pentru invatare. Platforma va functiona ca o retea de socializare, iar cei care vor participa la schimb nu trebuie sa aiba cunostinte certificate, e suficient sa fie pasionati.

In aceasta perioada, cele doua echipe primesc asistenta tehnica de la Microsoft Romania pentru a dezvolta o varianta beta a platformelor. Daca vor fi desemnate finaliste, vor primi de la Microsoft un premiu in valoare de 5.000 de euro si inca sase luni de asistenta tehnica.

Comentarii