Adrian Zamfirache se bucura de reactiile provocate

luni, 07 ianuarie 2002, 00:00
4 MIN
 Adrian Zamfirache se bucura de reactiile provocate

"Ne surprinde placut reactia consilierilor judeteni la declaratiile produse in ultima conferinta de presa a organizatiei municipale a PNTCD. In acest context, sintem obligati sa recunoastem ca, avind in vedere consecventa cu care, timp de 12 ani, consilierii nostri au absentat din arena polemicii publice, precum si apatia lor obisnuita fata de neajunsurile si nevoile cetatenilor care i-au ales, nu ne asteptam ca dinsii sa reactioneze in acest fel. Replica lor este de bun augur pentru ca releva faptul ca alesii nostri nu s-au afundat definitiv in buretele caldut al fotoliului de consilier si ca, din cind in cind, pot da semne ca nu si-au pierdut de tot constiinta politica si nici pe aceea de cetatean", a declarat purtatorul de cuvint al organizatiei municipale a PNTCD.
Zamfirache a tinut sa precizeze: "Totusi, nu au (consilierii – n.n.) de ce sa fie suparati pe noi, pentru ca este limpede pentru toata lumea ca, de 8 ani incoace, accesul lor la demnitatea de consilier s-a datorat, in mare parte, constiintei civice a citorva mii de braileni care, vreme de 12 ani, au votat stoic si aproape fara discernamint partidele opozitiei mai noi sau mai vechi: PD, PNL, PNTCD ori defuncta CDR."
Puterea si opozitia locale, "prietene la nevoie si adversare din greseala"
Referindu-se la modul in care au obtinut mandatele de consilieri reprezentantii opozitiei, Zamfirache a spus ca, pe baza votului electoratului care nu agreeaza PSD si oamenii sai de imagine, "2-3 insi din aceste partide au reusit sa ocupe fotoliile de consilieri". Reprezentantul PNTCD a spus ca acesta este motivul pentru care, in Consiliile Judetean si Municipal, consilierii se impart in doua tabere – majoritatea covirsitoare a celor din PSD si "restul, un grup minuscul al celor care au apucat primele 2-3 locuri pe lista CDR, PD ori a altor partide care au avut o existenta simbolica la Braila" – si a mai adaugat ca aceste tabere sint "prietene la nevoie si adversare din greseala". Adrian Zamfirache considera ca, in spectrul politic, a existat si o exceptie in ceea ce priveste promovarea candidaturilor de consilieri locali. "Singura exceptie care a marcat, in mod fericit, evadarea din nota generala a stupiditatii care a caracterizat combatantii obisnuiti ai bataliilor electorale a fost echipa ApR-ului. Aceasta a inteles si a aplicat un principiu extrem de simplu: alegatorii asteapta intrarea in arena politica a unor persoane exceptionale, din nefericire putine, care au demonstrat fara tagada ca au valoare, iar rolul politicienilor este de a permite acest lucru in folosul comunitatii si al partidului pe care il reprezinta, ceea ce, la noi (PNTCD – n.n.), nu s-a intimplat, pentru ca persoane pe care le-ar fi ales multi braileni nu au fost lasate sa candideze", a declarat purtatorul de cuvint taranist.
Ex-prefectul Constantin Bran, "un soi de Dandanache al Brailei"
Ca urmare a recentelor declaratii ale lui Zamfirache, ex-prefectul Constantin Bran, pina de curind consilier judetean al PNTCD, a declarat ca se desolidarizeaza de aceste declaratii si ca isi da demisia din acest partid, continuindu-si insa mandatul de consilier, de pe pozitia de independent. In plus, el a cerut CJ sa ia pozitie fata de afirmatiile lui Zamfirache si sa il actioneze in justitie. Referindu-se la spusele consierului judetean, purtatorul de cuvint taranist a declarat: "Cit despre replica ex-prefectului Bran, pot spune ca ne amuza. Dinsul este un personaj pitoresc, un soi de Dandanache al Brailei sau iepurasul din caciula ex-deputatului CDR Liviu Marcu, actualmente cautator de ciolanase in pubela de resturi ale PSD-ului. Incompetenta politica a domnului Bran, duplicitatea si lipsa de fidelitate fata de partid au condus la dezastrul PNTCD in alegerile locale. Dinsul nu a fost niciodata taranist, cirdasia cu oamenii PSD-ului ii caracterizeaza intreaga cariera politica, el fiind candidat pe listele FSN, in ’92."
Pentru a nu arunca vina doar in spatele lui Bran, Adrian Zamfirache considera ca si ceilalti taranisti care au fost directori sau au avut functii in administratia publica nu au reprezentat decit o masa de vot si de profitori, care au sustinut fosta conducere taranista. El a mai spus ca unii dintre colegii sai de partid apreciaza ca fiind neproductive pentru imaginea partidului recunoasterea greselilor guvernarii, precum si debarasarea de oamenii care l-au facut de rusine. Pozitia sa in aceasta chestiune este, insa, alta: "Este cazul sa recunoastem ca acesti oameni au transformat cel mai important partid al tarii intr-o ruina si e necesar sa curatam terenul de moloz si de fiare, ca sa putem reconstrui alt edificiu, mai solid si mai functional ca inainte."
"PRM este un rau urias pentru Romania"
Referindu-se la recentele sale declaratii la adresa senatorului PRM Ionel Alexandru, prin care contesta competenta profesionala si calitatea de om a acestuia, Adrian Zamfirache a spus ca ii cere scuze. Taranistul a pus pe seama propriei exuberante tineresti spusele sale la adresa parlamentarului PRM, considerindu-le, acum, nepotrivite. El a mai precizat ca il apreciaza pe senatorul Alexandru, pe care il considera un bun brailean si un bun crestin, dar dezavueaza partidul pe care il reprezinta acesta. "Partidul sau este un rau urias pentru Romania, iar intentia noastra nedisimulata este de a distruge acest partid, mai intii prin infringerea lui in alegeri si, apoi, prin eliminarea lui de pe scena politica, printr-un act legislativ. In acest sens, credem ca ridicarea imunitatii parlamentare a d-lui Vadim Tudor este un act politic benefic si se cuvine a fi salutat de intreaga comunitate a partidelor democrate", a completat Zamfirache. (Dragos VASILE)

Comentarii