„Poezia religioasa“, in dezbatere la Casa de Cultura „Mihai Ursachi“

luni, 29 ianuarie 2007, 20:47
1 MIN
 „Poezia religioasa“, in dezbatere la Casa de Cultura „Mihai Ursachi“

Casa de Cultura „Mihai Ursachi" va gazdui in aceasta seara, incepind cu ora 18.00, o dezbatere si un recital cu tema „Poezia religioasa". Protagonistii acestui eveniment sint Nichita Danilov, scriitor si director al Casei de Cultura, criticul literar Bogdan Cretu, actorul Dionisie Vitcu, poetul Daniel Corbu, iar moderatorul dezbaterii este Mircea Paduraru, doctorand in filologie.

„Traim intr-o lume materialista. Din acest motiv, avem mereu nevoie de o margine asupra careia sa ne aplecam, iar aceasta este poezia. Chiar daca ducem vieti agitate, datorita lumii in care traim, nu putem ingropa gindurile legate de divinitate si de conditia noastra", a comentat Nichita Danilov.

Dezbaterea va fi punctata prin citeva momente artistice, sustinute de actorul Dionisie Vitcu, de Nichita Danilov si de Daniel Corbu. „Poezia religioasa nu este unul dintre subiectele abordate de tinerii poeti. Acestia prefera sa se preocupe de ceea ce se intimpla in jurul lor, de viata. Tema propusa este destul de riscanta si provocatoare", a spus Bogdan Corbu.

Comentarii