Ghimbirul ajuta la indepartarea racelii si gripei

vineri, 13 noiembrie 2009, 17:06
2 MIN
 Ghimbirul ajuta la indepartarea racelii si gripei

Cunoscut in tarile Tibetului ca o radacina care aduce focul in organism, ghimbirul este utilizat in Nepal, Tibet sau India pentru a ajuta omul in perioadele reci si pentru a-l ajuta impotriva imbolnavirilor in general. Este considerat medicament, leac la toate. Folosit ca si condiment pentru mincaruri, ingredient pentru cosmetice sau medicamente, ghimbirul are o aroma placuta si raccoritoare, un gust iute puternic.

Poate fi gasit sub mai multe forme: ca radacina proaspata este foarte bun pentru prepararea sucului de ghimbir. Radacinile uscate se gasesc fie felii, fie radacina intreaga. Ghimbirul pudra este de culoare galben deschis fiind folosit ca si adaos in mincaruri sau pentru ceaiuri. Condimentul mai poate fi procurat cristalizat in zahar, conservat in sirop de zahar sau murat. In medicina alternativa ghimbirul este considerat a fi un remediu care intareste si amplifica focul interior.

Astfel chinezii spun ca radacina incalzeste meridianele de acupunctura astfel ca moleculele aromatice continute de ghimbir relaxeaza si detensioneaza musculatura imediat ce au atins pielea. De aceea terapeutii folosesc uleiurile cu ghimbir pentru a detensiona zonele care acumuleaza tensiuni: timpla, ceafa, incheieturi.

Doua sucuri contra racelilor

In cazul racelilor si pentru prevenirea gripelor se pot prepara sucurile de ghimbir.

Ingredinte: o lingurita de ghimbir ras, sucul de la o lamiie si 2 linguri miere se amesteca si apoi se consuma incet pe perioada unei zile.
A doua reteta se prepara din 250 ml miere de albine si sucul de la o radacina mare de ghimbir. Se amesteca iar din produsul rezultat se consuma cite 1-3 linguri pe zi. (Manuela ANDREI)

Comentarii