Nucile, un remediu pentru creier

vineri, 21 septembrie 2007, 17:42
3 MIN
 Nucile, un remediu pentru creier

Fiind foarte hranitoare nucile au si valoare terapeutica bine definita. Le sint recunoscute atit proprietatile laxative cit si antidiareice, virtuti antitoxice la nivelul pielii si al circulatiei limfatice si, de asemenea, o actiune vermifuga, in special asupra teniei.

* In cosmetica nucile pisate sint foarte bune pentru curatarea tenului. Doua-trei nuci mari se piseaza si se amesteca cu citeva lingurite cu apa calduta pina se albesc si formeaza o pasta. Aceasta pasta se aplica zece minute pe fata si decolteu si, cu miscari circulare se maseaza pielea. La sfirsit se clateste tenul cu ceai de musetel. Pasta de nuci are efecte benefice asupra tenului: ajuta la sanguinizarea pielii, o curata in profunzime de toate impuritatile si de stratul de piele moarta pregatind fata si gitul pentru aplicarea altor tratamente sau a unor creme hidratante.

* Sucul proaspat de nuca este utilizat de catre medicina populara in tratamentul pecinginilor.

* Amestecul de migdale, nuci si infuzie de paie de ovaz este utilizat in tratamentul adjuvant al litiazei urinare.

* Pasta de nuci cu miere este un energizant de exceptie. Se ia o mina buna de nuci si se amesteca in mixer cu o lingura de miere de albine poliflora. Dupa 2 minute se consuma pasta obtinuta cu inghitituri mici.

* Dulceata din coji de nuci si miere de albine se obtine din 250 g coji de nuci verzi, 250 g muguri de nuc, 250 g miere de albine, 500 ml apa. Se amesteca intr-un vas smaltuit si se fierbe la foc domol pina se obtine o pasta asemanatoare peltelei. Se amesteca continuu apoi se lasa sa se racoreasca. Cind este rece se adauga inca 125 g miere de albine. Dulceata se pastreaza la intuneric si la rece, in sticle de culoare inchisa. Dulceata din coji de nuci are rol in stimularea poftei de mincare si accelerarea metabolismului. De asemenea creste rezistenta sistemului imunitar. Este utilizata in oboseli, astenii, lipsa poftei de mincare si in slabiciune. Se consuma cu atentie, astfe la copii o lingurita pe zi inainte de masa de dimineata este indeajuns iar pentru adulti trei linguri pe zi inainte de mesele principale timp de o luna de zile. Se face pauza o luna apoi se reia tratamentul inca o luna. Trebuie mentionat ca preparatul este activ cu cit este mai proapsat. Este contraindicat in diabet si stari febrile.

* Ceaiul de nuc si miere de albine se realizeaza din fruzne de nuc proaspete sau uscate si are actiune asupra circulatiei sanguine si a functionarii glandelor sudoripare. Se prepara decoct din 200 ml apa fierbinte fiarta, la foc mic, cu frunzele de nuc, pina scade la jumatate. Se lasa in vasul in care a fost preparat pina se raceste apoi se adauga o lingura de miere de albine de salcim la 100 ml ceai obtinut. Aceste ceai se utilizeaza timp de 7 zile, timp in care se beau fractionat 300 ml preparat pe zi, inainte de mesele principale. Seara se pot aplica si comprese muiate in acest amestec pe suprafetele de pe corp care transpira cel mai mult.
Ceaiul de nuc cu miere are valabilitate 2-3 ore dupa preparare la temperatura camerei si 2-3 zile in frigider, apoi devine toxic. De aceea este bine ca sa se consume decoctul cit mai proaspat posibil. Contraidnicatiile acestui remediu sint in diabet, ulcer duodenal, hipertiroidie.

Comentarii