Salata de toamna tarzie

vineri, 02 noiembrie 2012, 19:13
1 MIN
 Salata de toamna tarzie

Cum toamna din acest an este blanda, iar frigul nu a apucat inca sa usuce plantele, putem profita inca din plin de legume proaspete si pentru a ne aproviziona pentru iarna camarile. Din gogosari, ceapa, gogonele, telina, morcov si ardei putem prepara o salata in otet delicioasa de toamna. Luam cantitati egale de legume, le taiem fideluta pe toate si apoi le amestecam si le oparim in otetul preparat astfel: doua parti apa, una otet care se fierb cu sare dupa gust si piper. Cand e gata si legumele au fost trecute prin otet se lasa la racit si se adauga miere de albine dupa gust. Legumele oparite astfel se aseaza in borcane peste care se toarna apoi otetul racit la care se adauga si boabe de mustar. Daca va place aroma hreanului, pe fundul borcanelor se pot aseza mai intai felii de hrean radacina, iar cand am sfarsit de umplut borcanele punem feliile de hrean si deasupra salatei, chiar inainte de a inchide ermetic recipientele.

Borcanele se lasa o zi pentru ca legumele sa se aseze si sa le patrunda otetul. Daca mai este nevoie, mai adaugam otet preparat ca mai sus si inchidem borcanele depozitandu-le apoi intr-un loc racoros. Salata este numai buna de consumat dupa o saptamana si poate fi servita la cartofi prajiti sau fierti, cu alte legume sau pe langa diverse preparate din carne. (M.A.)

Comentarii