Sfaturi naturiste de prim ajutor

vineri, 06 martie 2009, 19:51
2 MIN
 Sfaturi naturiste de prim ajutor

Daca aveti afte, iata alimentele care trebuiesc evitate: ciocolata, alunele, semintele de floarea-soarelui, cafeaua, gelatina, smintina, si branza topita (cititi ingredientele de pe eticheta produselor lactate; multe dintre ele contin gelatina). Aceste alimente contin arginina, un produs chimic, care ajuta virutii sa se inmulteasca si care pot declansa aparitia aftelor. In schimb, puteti consuma alimente bogate in lizina, aminoacizi care impiedica inmultirea virusilor. Produsele alimentare care au lizina sint carnea de pasare, pettele, ridichile, rotiile, piersicile, perele si merele.

Aveti pielea uscata sau buzele crapate? – evitati cafeaua, ceaiul negru si bauturile acidulate. Ele contin cafeina care dreneaza literalmente lichidul din celule si deshidrateaza. Mincati peste si nuci. Acizii grasi care ii contin ajuta la cresterea nivelului de umiditate. Adaugati la acestea vitamine ale complexului B existente in cerealele integrale. Ele contin substante chimice care lupta cu uscaciunea pielii data de razele ultraviolete.

Daca suferiti de acnee, evitati produsele lactate. Una din explicatii, in conformitate cu Revista Academiei Americane de Dermatologie, este ca iodul administrat vacilor pentru a le feri de infectii pot provoca modificari hormonale, si fac acneea mai rebela. Mincati mai mult de pui. Cercetatorii australieni au constatat ca o dieta bogata in carne slaba si scazuta in carbohidrati reduce semnificativ aparitia cosurilor.

Aveti dureri in git? Pentru a reduce inflamatia dizolvati o lingurita de sare intr-o ceasca de apa firbinte, apoi dupa ce s-a racorit faceti gargara (stia bunica ce stia!). Dupa citeva ore durerea din git se va reduce. Mincati incet o lingurita de miere. Aceasta are un efect anti-viral puternic si va calma durerea din git. Daca insa observati pete albe pe amigdale sau in fundul gitului mergeti imediat la medic; s-ar putea sa fie semnul unui streptococ. Daca durerea din git se repeta in mod frecvent sau daca aveti regurgitari acide este un alt semnal de pericol.  Mergeti neintirziat la la medic deoarece aceste simple afectiuni, netratate pot duce cu usurinta la cancer.

Sinteti deranjat la stomac si va simtiti groaznic? In primul rind consumati lichide pentru a avita deshidratarea: apa (fiarta si racita), ceaiuri din plante si bauturi pentru sportivi (care contin electroliti). Vomitatul si diareea pot duce la deshidratare, iar acest lucru afecteaza capacitatea organismul de a furniza singe organelor vitale; cel mai mult au de suferit inima si creierul. Pentru a potoli senzatia de voma consumati ceai de ghimber. In timpul iernii evitati sa beti ceai de menta. Daca durerile de stomac sint ca urmare a unei raceli, ceaiul de menta va inrautati simptomele.  Ceaiul de menta se bea mai mult vara, cind deranjamentul s-a produs in zilele de canicula. Nu beti sucuri de fructe sau cafea. Aciditatea din ambele poate fi iritanta. Mergeti la medic daca simptomele tin mai mult de 24 de ore. Durerile de stomac, starile de voma sau diareea pot indica pietre la vezica biliara sau apendicita. 

Comentarii