Vindecarea prin rugaciune, o terapie pentru fiecare

vineri, 09 octombrie 2009, 18:04
2 MIN
 Vindecarea prin rugaciune, o terapie pentru fiecare

Rugaciunea, indiferent carui ritual si carei credinte apartine este un act fundamental in aduceerea la indeplinire a indatoririlor sacre. Pierduta in negura istoriei credintelor si pastrata ca element de vidnecare si echilibru de catre initiati, rugaciunea sta azi la baza unui ram important al terapiilor alternative si anume sacroterapia. Trupul nostru este format din suprapunerea a trei corpuri: unul fizic, unul energetic si un al treilea spiritual. In aceata ordine are loc si devenirea omului, de la tarina la slava lui Dumnezeu.

Medicina clasica si chiar o parte din terapiile alternative au ca scop vindecarea, sau mai bine zis echilibrarea, corpului energetic si fizic. Sacroterapia, terapia prin rugaciune, este cea care echilibreaza si purifica partea spirituala a corpului nostru. De fapt, cele trei corpuri sint in strinsa legatura si echilibrarea si vindecarea se face prin actiuni in toate cele trei planuri. Chiar si in Romania exista clinici unde rugaciunea este una din terapiile folosite cel mai des.

Sacroterapia este mai mult decit o terapie alternativa bazindu-se pe faptul ca omul este o fiinta religioasa inzestrat cu un suflet si pe care Dumnezeu l-a daruit cu o mare putere de vindecare si pe faptul ca rugaciunea este prima modalitate de implorare a ajutorului  lui Dumnezeu in caz de imbolnavire. Ea trebuie facuta din inima, cu credinta, smerenie, in orice vreme, in orice imprejurare cu nadejde in puterea iubirii lui Dumnezeu.

Rugaciunea este calea directa spre Dumnezeu, caruia ii putem spune aici: "vindecator universal". Hristos este cel ce a readus printre oameni incredera in rugaciune si a demonstrat puterea ei, rugaciunea l-a inviat pe Lazar, rugaciunea a vindecat orbul, rugaciunea a alungat demonii intr-o turma de porci si tot ea a schimbat apa in vin la nunta din Galilea. Rugaciunea este putere, chiar mai presus de vindecare. Se poate observa, ca in cazul lui Lazar, ca rugaciunea poate fi facuta si de altcineva nu numai de persoana in cauza, dar calea cea mai directa este cea personala caci, templul lui Dumnezeu se afla in noi, in inima noastra. Asta sublinia Iisus cind spunea ca poate ridica templul distrus in doar trei zile. Si pentru ca Dumnezeu coboara in templul  din noi trebuie sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti. Si cine te poate asculta mai bine decit propriul spirit, propria inima? Asa incit nici o minciuna si nici o fatarnicie nu-si are rostul in rugaciune, caci aceasta isi va pierde efectul. De aceea rugaciunea spusa in cuvinte simple si cu sinceritate are puteri nebanuite chiar si dincolo de vindecare. (S.R.M.)

Comentarii