Zece metode naturale pentru ingrijirea parului

vineri, 30 mai 2008, 20:47
2 MIN
 Zece metode naturale pentru ingrijirea parului

Parul, atit pretuit atit de femei cit si de barbati, trebuie ingrijit si el, mai ales ca din cauza stresului, soarelui in principal in aceasta perioada si a diverselor substante chimice din sampoane el se degradeaza. Repede poate deveni uscat, cu aspect de cinepa sau cu virfurile despicate.

De mare ajutor vor fi ceaiurile din plante medicinale. Fie ca sint radacini, frunze sau sucuri naturale, plantele au intotdeauna efecte benefice asupra cresterii, ingrijirii si intretinerii parului si a pielii capului.

De asemenea mastile cosmetice pentru cap pe baza de uleiuri vegetale presate la rece sau argila isi aduc aportul in intretinerea si ingrijirea podoabei capilare.

1. In primul rind, parul trebuie scurtat la trei luni o data. Apoi incercati sa frictionati pielea capului usor, cu buricele degetelor, dupa fiecare spalare.

2. In fiecare zi pieptanati parul cu un pieptene din lemn de fag sau tei. Firul va capata stralucire si astfel ii veti reda vigoarea.

3. O data pe saptamina faceti un tratament parului cu ulei de masline presat la rece. Se intinde uleiul pe fir si timp de 10-15 minute se frictioneaza cu buricele degetelor radacina parului. Timp de minim 30 de minute parul va fi lasat astfel pentru ca uleiul de masline sa actioneze asupra firului. Se indeparteaza prin spalare cu sapun potasic moale.

4. Incercati sa purtati palariute de vara pentru a feri parul de soare, astfel evitati ca acesta sa se decoloreze si sa se deterioreze.

5. Galbenusul de ou poate fi utilizat cu succes in mastile pentru pielea capului. Se amesteca putin ulei de masline si apoi se frictioneaza usor pielea capului cu aceasta masca. Se lasa sa actioneze 10-15 minute apoi este indepartata cu apa calduta.

6. Radacina de brusture are un continut bogat in saruri de potasiu, ulei volatil, vitamine si o substanta cu actiune antimicrobiana. Daca se prepara decoct din radacina proaspata atunci se poate folosi in tratamentele contra matretei si pentru intarirea si cresterea parului.

7. Saptaminal, dupa spalarea parului, pielea capului se frictioneaza  cu decoctia racita. Se poate adauga 1-2 linguri de otet de vin. Dar cum preparam decoctul din radacina de brusture? Doua linguri pline cu radacina rasa  peste care se pun 500 ml apa clococtita si se fierbe 10 minute.

8. Datorita proprietatilor sale antibiotice radacina de iarba mare se utilizeaza si in cosmetica. Se prepara sub forma de decoct care se poate obtine din 3 linguri de radacina uscata maruntita care se fierbe cu 200 ml apa pina scade lichidul la jumatate. Se dilueaza apoi cu putina apa si se foloseste la spalatul parului.

9. Limba ciinelui are actiune antiseptica astfel ca poate fi de un real folos contra eczemelor de pe cap si a cojilor din par.

10. Sucul de nasturel este utilizat cu succes contra caderii parului. Se fac frictiuni la pielii capului apoi se acopera parul cu un prosop si se lasa sa actioneze acest 30 de minute apoi se clateste cu apa calduta.

Comentarii