HSR renunta la contractul cu primaria

luni, 06 iunie 2011, 20:58
2 MIN
 HSR renunta la contractul cu primaria

Conducerea Hi-Speed Recovery (HSR) ar putea renunta la contractul cu Primaria Botosani. Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului, a confirmat faptul ca municipalitatea a primit o adresa din partea firmei, in care se solicita avizul pentru cesionarea contractului unei alte firme. Acest aviz este necesar deoarece Primaria Botosani este parte in contract. "Am formulat un punct de vedere. In principiu suntem de acord. Insa adresa oficiala, pe care se va regasi si semnatura secretarului municipiului Botosani, inca nu le-am trimis-o", a declarat Florin Ghiorghita. Edilul a adaugat ca decizia conducerii HSR are la baza incheierea unor contracte cu primariile din Codlea, Campulung Moldovenesc si Targu Secuiesc. Potrivit oficialului, alt motiv ar fi noul regulament privind circulatia in municipiu, care impune conditii stricte la ridicarea masinilor, dar si atributii suplimentare la administrarea parcarilor.

Renuntarea la contractul cu Primaria Botosani era previzibila, dat fiind ca din 20 decembrie 2010 nu au mai fost ridicate masini, activitatea HSR bazandu-se pe administrare parcari si blocare masini. De catva timp, HSR a renuntat si la parcul auto din Zona Industriala, acolo unde pana anul trecut erau duse masinile ridicate.

Daca nu se reuseste cesionarea contractului, alte variante ar fi preluarea activitatii de o societate a Consiliului Local sau organizarea unei noi licitatii.

–-

Schimbari la ridicarea masinilor

Printre modificarile aduse de noul regulament se evidentiaza cele referitoare la tarife. Astfel, pentru recuperarea masinii ridicate de muncitorii firmei HSR se vor plati 200 de lei si nu 300. A fost insa majorat tariful pentru deblocarea rotii, de la 60 la 75 de lei. Administratorul parcarilor cu plata are si obligatia de a le salubriza.

O alta modificare este ca activitatea de ridicare, transport si depozitare se va efectua in termen de 30 de minute de la blocarea autovehiculului, daca acesta pune in pericol siguranta traficului, e parcat pe locuri rezervate persoanelor cu handicap ori concesionate, sau in termen de 24 de ore de la blocare daca nu se achita tariful operatiunilor de blocare, deblocare.

Daca proprietarul autovehiculului se prezinta inainte de plecarea autospecialei cu masina ridicata, aceasta ii va fi inapoiata cu conditia achitarii amenzii si a unei jumatati din tariful aferent activitatii.

 

Sursa: Monitorul de Botosani

Comentarii