A venit calaul Stelei

miercuri, 03 februarie 2010, 21:46
4 MIN
 A venit calaul Stelei

Inghetul lung de pe piata achizitiilor pare a deveni o amintire la Politehnica Iasi. Dupa ce inainte de plecarea in Turcia l-a inrolat pe Vali Badea iar marti l-a imprumutat, pina in vara, de la Steaua pe Mihai Onicas, ieri, gruparea din Copou si-a asigurat serviciile dinamovistului Georgian Paun. Mutarea, indelung tatonata, s-a perfectat in cursul dupa amiezii, cind fotbalistul a trecut din cantonamentul „ciinilor" in cel al iesenilor, ambele echipe aflindu-se in Antalya. Desi actele nu s-au semnat inca, oficialii ieseni sint siguri ca vor conta pe Paun. „Discutiile pe marginea achizitionarii lui Paun, care s-au purtat in mai multe reprize, s-au finalizat ieri. Fotbalistul va fi imprumutat pentru un an si jumatate la Poli, celelalte detalii contractuale urmind a fi stabilite in zilele urmatoare, cind vor fi parafate si actele" a declarat vicepresedintele Politehnicii, Pavel Hodea.

La putine momente dupa ce noul fotbalist al Politehnicii a ajuns la noua echipa, acesta a si imbracat tricoul „alb-albastru", intrind in repriza a doua a partidei de verificare disputata cu Sigma Olomouc. In fata formatiei ce ocupa, la sfirsitul turului, locul IX in prima liga ceha, Iasul a cedat cu 2-4 (1-1), golurile moldovenilor fiind inscrise de Viveiros (min. 42) si Miclea (min. 87). Conform informatiilor oferite de oficialii ieseni, Poli a deschis scorul, a fost egalata din penalty in ultimul minut al primului act, cehii marcind in repriza a doua in minutele 53, 76 si 90. Antrenorul Petre Grigoras a contat ieri pe: Branet (’66 – Plesca) – Straut (’46 – Ilie), Mihajlov, Straton (’66 – Costache), Acsinte (’46 – Cuciula) – Birladeanu (’66 –  Miclea), Onicas, Buhusi – Bujor, Badea (’66 – Bilba), Viveiros (’46 – Paun). In ciuda faptului ca echipa sa a bifat al treilea meci fara victorie, Grigoras nu era foarte nemultumit de joc. "La capitolul ocazii am cistigat cu 7-5! Din pacate, am luat iarasi goluri pe citeva greseli individuale, flancul sting al apararii, unde am incercat trei solutii, Acsinte, Cuciula si Costache lasind serios de dorit, doar primul mai facind cit de cit fata. In plus, am ratat mult si asta s-a simtit in fata unui adversar valoros, care a jucat in cupele europene. S-a simtit si o stare de oboseala, lucru care ma determina ca, incepind de joi, sa mai scad din volumul antrenamentelor. Chiar am decis ca miine (n.r. – astazi) dimineata sa le acord liber jucatorilor, echipa urmind a merge in Antalya, la cumparaturi, dupa amiaza urmind a face o alergare usoara si recuperare. Ma bucura venirile lui Badea, care se misca binisor, Onicas, care astupa absenta lui Milea, si Paun, care poate evolua pe orice post in atac. Daca vom mai aduce un fundas stinga si un mijlocas ofensiv, voi fi foarte multumit de lot. In afara de noutati, trebuie sa remarc si atitudinea lui Straton ori Buhusi, jucatori care vad ca isi doresc mai mult decit pina acum. La viitoarele meciuri amicale voi pune accentul pe omogenizarea echipei, urmind ca schimbarile sa le fac mult mai tirziu" a spus tehnicianul care, in afara lui Marc, nu i-a folosit pe Negru, Munteanu (ambii menajati), Constantin (accidentat), Caragea si Badic, care nu au confirmat pina acum.

Paun de Copou

Paun este un fotbalist de 1,81 metri, nascut pe 24 octombrie 1985, la Ploiesti, care poate evolua atit ca atacant cit si ca mijlocas. El a fost format de Astra Ploiesti, unde a facut junioratul si a debutat la echipa mare in primul esalon, in 2002. Inainte de a fi achizitionat de Dinamo, in 2006, jucatorul a mai evoluat sub forma de imprumut la Conpet Ploiesti, in 2003, Petrolistul Boldesti (2003-2004) si Gloria Buzau (2004-2005). In curtea „ciinilor" nu a apucat sa stea prea mult, Paun, care a bifat doua jocuri in Liga I si unul in Cupa in tricoul lui Dinamo, fiind imprumutat la Cimpina (2006-2007), la Drobeta Turnu Severin (2007-2008) si apoi la echipa care l-a format, Astra. In prima jumatate a stagiunii in curs, fotbalistul a evoluat in tricoul ploiestenilor in 14 partide de Liga I, inscriind o dubla in poarta Stelei, in meciul cistigat de Astra cu 2-1. Paun s-a simtit bine in 2009 si in fata altor echipe importante din Romania, el punctind in partidele de Cupa cu Timisoara si Dinamo. In aceasta iarna, Dinamo l-a rechemat in „haita", insa, desi a marcat in citeva teste, atacantul nu a fost retinut in lot, concurenta in ofenisva dinamovista fiind extrem de ridicata. Ca o curiozitate, printre pasiunile lui Paun se numara echitatia.

Vine si "micul Balaci"?

Fluxul sosirilor jucatorilor noi la Poli se anunta a continua si astazi, cind sint asteptati sa ajunga in cantonamentul de la hotelul Mardan Sport fundasul stinga Catalin Rata, ce a fost legitimat ultima data la Tricolorul Breaza, si atacantul Balan, cei doi urmind a fi testati de antrenorul Petre Grigoras. In plus, aseara s-a redeschis o pista ce parea inchisa, patronul Craiovei, Adrian Mititelu, dindu-si acceptul ca Andrei Ionescu, jucatorul stelist asupra caruia oltenii au 50% din drepturi, sa fie imprumutat in Copou. Reamintim, Poli a fost la un pas sa-l aduca pe Ionescu, insa, dupa ce a primit acceptul stelistilor, pista a fost blocata de Mititelu, cel care, intre timp, pare a sa se fi razgindit. O decizie definitiva asupra lui Ionescu va fi luata in scurt timp, singura problema actuala fiind legata de modul in care se poate rezolva salarizarea jucatorului, "Micul Balaci" avind in Ghencea un salariu, 10 000 de euro lunar, pe care Iasul nu-si poate permite sa-l plateasca acum.

PS: Partida pe care Politehnica trebuia s-o dispute astazi cu Viitorul Constanta s-a aminat pentru ziua de 9 februarie.

Comentarii