A venit si ziua lui Radu

luni, 05 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 A venit si ziua lui Radu

Lipsita, in continuare, de Viorel Moldovan, accidentat, FC Nantes a trecut din nou, simbata seara, pe primul loc in fruntea clasamentului francez, invingind cu 1-0 pe teren propriu echipa pariziana PSG. Nu a fost de loc usor pentru nantezi in prima repriza, ei si-au creat citeva ocazii de gol, insistenta lor ofensiva lovindu-se de forma deosebita a portarului Lionel Letizi. El a salvat din picioarele lui Moterrubio si Da Rocha, opunindu-se si la o lovitura libera executata de Gillet, in stilul celei din care acesta a inscris in partida trecuta de la Lyon. In cele din urma, Olivier Monterrubio a adus victoria gazdelor in minutul 59, din centrarea lui Da Rocha. In formatia pariziana au aparut noile achizitii Pocchetino, Domi si Vampeta, care au jucat cu multa daruire, dar atacantii Christian si Anelka nu au stralucit.
Daca Viorel Moldovan lipseste in continuare din echipa sa, un eveniment deosebit a trait un alt roman, Florin Raducioiu, care a reusit sa inscrie primul sau gol pe pamint francez. Monaco, dupa o perioada mai dificila, a reusit sa zdrobeasca formatia din Metz cu 6-1. Introdus in min. 51, la scorul de 3-1, Radu a inscris cel de-al patrulea gol al echipei sale. Atunci, servit de Gallardo, ex-bastianul Jurietti a scapat pe partea stinga, a patruns pe centru si a expediat un sut violent pe care portarul Klein n-a putut decit sa-l respinga exact in piciorul lui Raducioiu, care n-a avut altceva de facut decit sa impinga balonul in poarta. Au jucat la monegasci: Porato (Aubry) – Panucci (Riise), Christanval, Rodriguez, Jurietti – Giuly, Djetou, Da Costa, Gallardo – Nonda, Simone (Raducioiu).
Olympique Lyon a invins la Guingamp cu 3-2, printr-un gol inscris in ultimul minut de Sonny Anderson si a trecut pe locul secund, in timp ce Marseille, invinsa acasa de Auxerre, pare predestinata de a se intoarce "pe bune" in divizia secunda, acolo unde a fost trimisa, cu opt ani in urma, in urma celebrului scandal OM – VA.
Rezultate, marcatori: Nantes – Paris St. Germain 1-0 (0-0) . Monterrubio (’59); Olympique Marseille – Auxerre 0-1 (0-1). Deblock (’24); Guingamp – Lyon 2-3 (1-2). Rodriguez (‘9, ’73 – penalty) / Violeau (‘7), S. Anderson (’12, ’90); St. Etienne – Strasbourg 3-3 (2-1). Potillon (‘8), Sarr (’38), di Rocco (’89) / Amzine (’29, ’59), Luyindula (’79); Monaco – Metz 6-1 (3-1). Giuly (‘3, ’89), Gallardo (’20, ’35), Raducioiu (’55), Nonda (’64) / Baticle (’32); Toulouse – Bordeaux 1-1 (1-0). Bonilla (’31 – penalty) / Pauleta (’52 – penalty); Bastia – Sedan 0-1 (0-1). Celdran (’45). Partida Troyes – Rennes a fost aminata din cauza ploii, iar meciul Lens – Lille s -a jucat aseara.
Clasament: 1. Nantes – 43 p; 2. Lyon – 41 p; 3. Bordeaux – 40 p; 4. Lille – 40 p; 5. Sedan – 40 p; 6. (GIN)

Comentarii