Asteptam corecturile!

miercuri, 11 februarie 2009, 23:04
3 MIN
 Asteptam corecturile!

Romania: Lobont (’80 – Pantilimon) – Contra (’46 – Ogararu), Tamas, Radoi (’73 – Goian), Rat (’46 – Nesu)  – Codrea (’72 – Bourceanu), Ov. Petre – Fl. Petre (’46 – Nicolita), Costea (’61 – Bucur), Cocis (’81 – Tames) – Marica (’86 – Varga). Selectioner: Victor Piturca.

Croatia: Pletikosa – Corluka, Krizanac, Simunic (’46 – Kovac), Pranjic (’70 – Cale) – Srna, Juric, Modric (’61 – Vukojevic; ’81 – Koprivac), Rakitic  – Olic (’61 – Eduardo), Petric (’46 – Kranjcar). Selectioner: Slaven Bilic.

Arbitri: Cristian Balaj – Cristian Nica, Aurel Onita.

1-0, min. 22: pasa filtranta a lui Cocis, mingea respinsa in lateral de Krizanac ajunge la Marica, acesta inscriind din careu;

1-1, min. 28: Rakitic executa o lovitura libera de pe stinga, balonul sare din pamint peste portarul Lobont;

1-2, min. 75: la un corner croat, Eduardo recupereaza o minge dintr-un sector aglomerat, il vede pe Kranjcar, care inscrie la coltul lung, din interiorul careului mic.

Principala concluzie care se poate trage este ca a fost o idee excelenta programarea acestui amical cu Croatia, in perspectiva partidei cruciale cu Serbia. Aceeasi tehnicitate deosebita, dublata de o tenacitate specifica spatiului geografic, acelasi sistem 4-4-2, plus o constanta mai clara a fotbalistilor croati, care au facut diferenta intre calificarile celor doua echipe la turneele finale. De aici, important este faptul ca tricolorii si, in special, selectionerul Piturca, au tras serioase invataminte si, daca au fost momente proaste in jocul tricolorilor, exista timp pentru a le corecta. De altfel, Romania nu a facut un joc rau in prima repriza, cind a jucat in formula standard (tinind cont de absenta lui Chivu si Mutu). Croatii, desi au stapinit mijlocul terenului, nu si-au creat prea mari ocazii de gol, ceea ce inseamna ca defensiva nu a suferit, chiar daca perechea Radoi – Tamas nu este suficient de sincronizata. De aceea, golul marcat de Marica din pasa superba a lui Cocis, nu a parut impotriva cursului jocului. Tricolorii n-au fost prea mult timp in avantaj, fiindca Lobont a fost ghinionist, mingea sarind din pamint in fata lui la lovitura libera executata de Rakitic. In partea a doua, croatii si-au continuat presingul avansat, pasind metodic in jumatatea proprie, iar singura ocazie romaneasca a fost atunci cind Marica i-a returnat pe masura serviciul lui Cocis, sutul acestuia fiind deviat in corner de Pletikosa. Schimbarile facute in cele doua echipe au diminuat coerenta jocului, exceptiile fiind brazilianul Eduardo (decisiv la golul victoriei croate, la care apararea noastra s-a bilbiit decisiv) si Bourceanu, care a pontat la capitolul angajament.

Astfel incit, complexul croat ramine in picioare pentru tricolori, care trebuie sa fie mult mai concentrati in partida cu Serbia, fiindca atunci, la un eventual 1-2, nu-i iarta nimeni!

Serbia invinsa in Cipru

Adversara Romaniei din grupa a VII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, Serbia, a pierdut, ieri, in fata reprezentativei Ucrainei, scor 0-1, in finala turneului amical din Cipru, la care au mai participat tara gazda si Slovacia. Singurul gol al partidei a fost marcat in minutul 16, de Nazarenko, care a inscris cu un sut puternic de la 25 de metri.  In finala mica a turneului, Cipru a invins Slovacia cu scorul de 3-2. O alta adversara a Romaniei din grupa a VII-a, Lituania, a invins cu 3-1, pe teren propriu, nationala Andorrei. Echipa nationala a Romaniei va intilni Serbia la 28 martie, la Constanta, intr-un meci din grupa a VII-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud.

Alte rezultate din meciurile amicale desfasurate in aceasta perioada: Brazilia – Italia 2-0; R. Moldova – Macedonia 1-1; Libia – Uruguay 2-3 (golul victoriei oaspetilor a fost marcat de "clujeanul" Alvaro Perreira); Israel – Ungaria 1-0; Turcia – Coasta de Fildes 1-1.

Comentarii