Atac la falanga macedoneana

marți, 24 iulie 2001, 23:00
3 MIN
 Atac la falanga macedoneana

Astazi va incepe noul sezon international pentru echipele de club romanesti, deschizatoarea de pirtie, fiind, ca de obicei, in ultimii doi ani, campioana Romaniei, care debuteaza in Liga Campionilor, editia 2001-2002, in faza turului doi preliminar. Antecedentele nu sint deloc favorabile fotbalului romanesc, de la intrarea in vigoare a noului format al Cupelor Europene, in ultimii doi ani, formatiile noastre fiind eliminate de la prima confruntare si, ca urmare, pierzind si sansa unui "transfer" in Cupa UEFA. Experientele nefericite ale Rapidului cu Skonto Riga si ale lui Dinamo cu Polonia Varsovia sint proaspete in memoria noastra, dar conducatorii, antrenorii si jucatorii de la Steaua sint convinsi ca ei nu vor repeta istoria, in confruntarile cu Sloga Jugomagnat, formatia macedoneana care, eliminind suprinzator pe lituanienii de la FBK Kaunas, au ajuns la portile stadionului din Ghencea. In cazul, normal, al unei victorii steliste, jucatorii pregatiti de Victor Piturca
isi asigura prezenta si in continuare in circuitul european, ei urmind a intilni,in turul III preliminar al Ligii Campionilor, formatia Dinamo Kiev. In caz de victorie, stelistii vor intra in faza grupelor Ligii, iar in caz contrar vor intra pe tabloul primului tur al Cupei UEFA.
Fata de sezonul trecut, sint putine noutati in lotul Stelei. Bomba numarul 1 reprezinta transferul controversatului atacant Adrian Neaga, de la FC Arges, care astepta, insa, decizia LPF in legatura cu depistarea sa pozitiva la un control antidoping. Antrenorul secund al Stelei, Stefan Iovan, a declarat intr-o conferinta de presa ca indiferent de decizia forului condus de Dumitru Dragomir, este posibil ca Neaga sa nu evolueze in partida cu echipa Sloga Jugomagnat. Iovan a mai precizat ca Florentin Dumitru si Martin Tudor nu sint complet refacuti dupa accidentari mai vechi, fiind posibil ca nici acestia sa nu faca parte din echipa de baza.
Stefan Iovan a declarat ca jucatorul Radu Niculescu a parasit formatia din Ghencea din cauza faptului ca nu s-a putut adapta disciplinei existente la Steaua. " Radu Niculescu este un jucator care creaza o anumita tensiune in jurul lui si care are o atitudine negativa fata de toti cei cu care lucreaza. Poate ca a fost nemultumit si din cauza neprimirii unor bani. Nu putea sa se incadreze in atmosfera buna care exista la Steaua", a spus Iovan.
Antrenorul stelist a mentionat ca formatia militara se afla in criza de atacanti, adaugind ca il asteapta pe jucatorul Cristian Ciocoiu sa revina la Steaua. " Dar asteptam un Ciocoiu care sa-si arate o data pentru totdeauna calitatile, un Ciocoiu care sa moara pe teren. El si-a manifestat dorinta sa plece, insa cum nu si-a gasit echipa, speram sa revina. Poate sa ne ajute foarte mult, dar acest lucru depinde numai de el" , a spus Stefan Iovan.
Formatia Sloga Jugomagnat, care a sosit,astazi, la Bucuresti si s-a cazat la Hotelul Ambasador, va efectua, incepind cu ora 21.00, aceeasi cu cea a partidei de astazi, antrenamentul oficial pe Stadionul "Steaua". Lotul formatiei militare care va evolua in partida de miercuri va fi stabilit, marti seara, dupa efectuarea ultimului antrenament. Un posibil "11" ar fi urmatorul: Lung – Balan, Radoi, Baciu, Mitrita – Lita, Trica, Lincar, P. Stoica – Danciulescu, Raducanu.
"Trebuie sa fim foarte atenti cu echipa din Macedonia, chiar daca nu are o carte de vizita impresionanta. Speram ca miercuri sa obtinem un rezultat linistitor in vederea partidei retur de saptamina viitoare" , a adaugat Iovan.
Echipele romanesti au mai intilnit de doua ori formatii din Macedonia in cupele europene. In editia 1998/1999 a Cupei UEFA, Otelul a eliminat, dupa 3-0 pe teren propriu si 1-1 in deplasare, chiar pe adversara de miercuri a stelistilor, Sloga Jugomagnat. In editia trecuta a Cupei UEFA, Universitatea Craiova a fost eliminata, dupa 0-1 in deplasare si 1-1 pe teren propriu, de Pobeda Prilep.
Partida din aceasta seara va incepe la ora 21,00 si va fi transmisa in direct, pe TVR 1. (GIN)

Comentarii