Au revoir, Cote d’Ivoire!

Subtitlu

vineri, 16 iunie 2006, 23:23
2 MIN
 Au revoir, Cote d’Ivoire!

Arena: Gottlieb Daimler Stadion, Stuttgart
Olanda: van der Sar – Heitinga (’46 – Boulahrouz), Ooijer, Mathijsen, van Bronckhorst – van Bommel, Sneijder (’51 – van der Vaart), Cocu – van Persie, van Nistelrooy (’73 – Landzaat), Robben. Antrenor: Marco van Basten.
Coasta de Fildes: Tizié – Eboué, K. Touré, Méité, Boka – Y. Touré, Zokora, Romaric (’62 -Yapi-Yapo) – A. Koné (’73 – Akalé), Drogba, B. Koné (’62-Dindane). Antrenor: Henri Michel.
Arbitri: Oscar Ruiz (Columbia) – Fernando Tamayo (Ecuador), José Navio (Columbia).
Cartonase galbene: Robben, Mathijisen, van Bommel, Landzaat / Zokora, Drogba, Boka.
1-0, min. 23: van Persie scoate o lovitura libera si tot el o transforma direct, de la 17 m lateral dreapta;
2-0, min. 27: Robben preia o minge la marginea careului, o salta peste fundasii ivorieni si van Nisterlooy inscrie de la 12 m;
2-1, min. 38: plecat din centru, Bakary Koné patrunde pe un culoar spre dreapta si suteaza de la marginea careului, in diagonala, la vinclul portii lui van der Sar.
Citeva dintre echipele aflate in Germania au aflat deja ca pleaca acasa dupa ultima partida din grupe. Din pacate, printre ele se afla si selectionata din Costa de Fildes, o echipa care a aratat fotbal cu carul dar care a avut nesansa sa intre intr-o grupa cu doua mari forte, Argentina si Olanda, de la care a luat bataie la limita, cu acelasi scor. Constienti de faptul ca n-au nici o sansa sa plece mai departe daca nu scot macar un egal cu selectionata lui van Basten, africanii s-au asezat pe o formula ofensiva, care sa le ofere mai multe sanse a iesi invingatori. Si startul le-a fost favorabil, atita vreme cit olandezii n-au gasit mijloace sa impiedice tesatura de pase demna de o mare echipa. Insa, contrar cursului jocului, Olanda rupe ritmul si in patru minute face avantaj pe doua faze construite de atacantii laterali. Ivorienii nu inghit socul si continua sa insiste desi, in ofensiva, Drogba nu face decit sa-si asigure absenta din meciul urmator, dupa un cartonas prostesc. Excelentul Zokora zguduie barele la increngatura lor si africanii reduc apoi din hanicap pe o actiune personala a lui B. Koné. Cu 2-1 la pauza, sperantele africane ramineau viabile, insa partea secunda n-a fost la fel de spectaculoasa in absenta golurilor. Coasta de Fildes a fost aceeasi masina de pasat si deposedat, insa ocaziile clare n-au mai aparut in ciuda raportului covirsitor al suturilor spre poarta. Si asta in vreme ce „portocala” mecanica s-a multumit doar sa incerce citeva contraatacuri, care i-au provocat, probabil, noi dureri de cap lui Victor Piturca.
Clasament
1. Argentina 2 2 0 0 8-1 6
2. Olanda 2 2 0 0 3-1 6
3. C. Fildes 2 0 0 2 2-4 0
4. Serbia 2 0 0 2 0-7 0

Comentarii