Baschetbalistii ieseni si-au dat intilnire cu suporterii

miercuri, 25 august 1999, 23:00
2 MIN
 Baschetbalistii ieseni si-au dat intilnire cu suporterii

Ajunsa la editia a IV-a, Cupa "Moldrom" la baschet a devenit deja un turneu consacrat, asteptat cu nerabdare de suporterii ieseni, care pot astfel sa simta pulsul echipei cu putin inainte de startul in fiecarui sezon. Istoria acestui turneu conseamneaza doua constante: prezenta, la fiecare editie, a echipei campioane a Republicii Moldova, Floare Bender, si faptul ca iesenii si-au adjudecat trofeul pus in joc de fiecare data. Debutul a fost inregistrat in urma cu trei ani, odata cu revenirea echipei iesene in prima divizie. In competitie cu Carbochim Cluj si Altius Tg. Mures, iesenii s-au impus mai greu, meciul decisiv insemnind si infruntarea cu Floare Bender, partida incheiata cu 20-0, dupa ce oaspetii au refuzat sa mai intre pe teren in repriza secunda in momentul cind Sasa Scutelnic (pe atunci jucator la Bender) a primit o greseala descalificatoare. Editia urmatoare a fost la fel de atractiva, in conditiile in care Floare Bender, BRD Ploiesti si Poli Moldrom au avut la final cite doua victorii si o infringere, CSU Galati facind atunci mai mult act de prezenta. Desi moldovenii au cistigat intilnirea directa cu gazdele (scor 72-71), jocul rezultatelor a oferit iesenilor trofeul. In urma cu un an, Politehnica Moldrom n-a mai iertat nimic, obtinind trei victorii confortabile in compania celor de la Bender, Romradiatoare Brasov si Herlitz Mobex Tg. Mures.
Pentru acest an, organizatorii s-au gindit sa pastreze "careul" editiei trecute, insa muresenii au declinat oferta, datorita faptului ca, la rindul lor, sint gazdele unui turneu in aceste zile. S-a ajuns astfel la varianta invitarii nou-promovatei CSU Galtour Galati, echipa care a facut insa o campanie de transferari consistenta. Revenirea de la SOCED Bucuresti a lui Stefan Morosanu a coincis cu achizitionarea a doua valori din baschetul romanesc: Costel Palii (ex-Herlitz Mobex Tg. Mures) si Marius Doba (ex-BRD Ploiesti). Alaturi de ei, pe malul Dunarii au mai poposit patru juniori de perspectiva: Pirko (1.94, 18, ex-West Petrom Arad), Szilaghi (2.08, 18, ex-Viitorul Oradea), plus buzoieni Vasilescu si Caragea, aflati la un moment dat si in vizorul conducatorilor ieseni. Galatenii mai au in vedere doi jucatori iugoslavi, care nu au facut insa deplasarea.
La Romradiatoare Brasov, de consemnat ar fi doar despartirea definitiva de ucraineanul Iura Gorskov. Pentru Moscalu & Co, care au mai avut doua cofruntari cu brasovenii in aceasta vara (cind si-au impartit victoriile), necunoscuta o reprezinta tot echipa moldoveana, care formeaza probabil aceeasi echipa tinara, tehnica, vivace, care are insa acumulata o experienta in plus din participarea in puternicul campionat al diviziei secunde ucrainene.
Meciul inaugural al turneului va aduce fata in fata echipele din Galati si Bender (de la ora 16.30), Politehnica Moldrom urmind sa joace, de la ora 18.00, in compania brasovenilor de la Romradiatoare. (Lucian M.)

Comentarii