Canotorii au pornit cu dreptul

duminică, 17 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Canotorii au pornit cu dreptul

Fostul campion olimpic Sorin Babii nu a reusit sa se califice in finala la pistol cu aer comprimat – 10 m, obtinind doar 578 de puncte si ocupind locul 11 in ierarhia finala. Medalia de aur a fost cistigata de francezul Franck Dumoulin, secondat de chinezul Wang Yifu si bielorusulk Igor Basinsky. Cu un total de 569 de puncte, Iulian Raicea a ocupat locul 30 din 43 de concurenti.
In primul meci din competitia de dublu la tenis de masa, Otili Badescu si Mihaela Steff au dispus cu 21-10, 22-20 de rusoiacele Oxana Kushch si Galina Melnik. La individual, Badescu a trecut cu 21-8, 21-16, 21-16 de Ligia Silva (Brazilia). La masculin, Adrian Crisan a cedat in fata polonezului Lucjan Blaszczyk, dupa un meci electrizant, cu 21-15, 16-21, 21-19, 16-21, 18-21.
Adrian Jigau a ocupat locul sapte in ierarhia finala a concursului de haltere la categoria 56 kg, cu un total de 275 de kilograme. El a fost al saptelea atit la stilul smuls (122,5 kg), cit si la aruncat (152,5 kg). Titlul olimpic a revenit turcului Halil Mutlu (305 kg), urmat pe podium de bulgarul Ivan Ivanov (292,5 kg) si chinezul Wu Wenxiong (287,5 kg).
In cadrul intrecerilor categoriei 48 de kilograme la judo feminin, Laura Moise a invins in primul tur pe sud-coreeana Sung-Ja Park, prin ippon, dar a cedat in meciul al doilea la cubaneza Amarilys Savon si a parasit competitia. Finala a revenit japonezei Ryoko Tamura, care a invins-o pe Lioubov Bruletova (Rusia), iar medalia de bornz belgiencei Ann Simons. Ieri, la categoria 52 kg, Ioana Dinea a fost la un pas de a cuceri medalia de bronz. Ea le-a invins pe Jackelin Diaz Farias (Venezuela), Lourembam Brojeshori Devi (India) si Salima Souakri (Algeria), dar a pierdut in fata chinezoiacei Liu Yuxiang. In finala pentru locul trei, Dinea a fost intrecuta de nord-coreeanca Kye Sun Hui. Aurul a revenit cubanezei Legna Verdecia, invingatoare in fata japonezie Noriko Narazaki.
In prima zi a calificarilor din competitia de canotaj, toti romanii au obtinut dreptul de a concura in faza urmatoare. La 4 rame fara cirmaci masculin, Valeriu Andrunache; Adrian Bucenschi, Valentin Robu si Florin Corbeanu s-au clasat pe locul patru in seria lor, obtinind calificarea in semifinale. La feminin, echipajele de 2 rame fara cirmaci (Georgeta Damian, Doina Ignat) si 2 visle fara cirmaci (Elisabeta Lipa, Veronica Cochela), au cistigat seriile lor cu o diferenta mare de timp in fata adversarilor. (ICT)

Comentarii