Capul lui Dinu sub sabiile oltenilor

sâmbătă, 18 noiembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Capul lui Dinu sub sabiile oltenilor

Indiferent de ceea ce s-ar fi intimplat etapa trecuta, derbiul penultimei etape a turului Diviziei A ar fi ramas partida de miine de la Craiova, dintre Universitatea si Dinamo, intre o echipa care si-a depasit mult conditia din editiile trecute de campionat si o alta, eterna pretendenta la onorurile cele mari ale campionatului. Dupa senzationalul esec al dinamovistilor din etapa trecuta (4-5, pe teren propriu, cu Foresta, dupa ce a condus cu 4-0), partida din Banie capata conotatii noi, generate de dorinta fireasca a bucurestenilor de a drege busuiocul. Mai mult decit atit, in mod cert, antrenorul "ciinilor rosii" Cornel Dinu, isi joaca postul de pe banca tehnica. Se stie ca lui "Mister"i s-a acordat un termen de gratie (dupa o noua "rusine" pe teren propriu, 2-3 cu Petrolul) pina la sfirsitul turului, cu conditia sa ocupe cel putin locul III. Infringerea in fata "tapinarilor" lui Marin Barbu a complicat foarte mult calculele salvarii lui Dinu, astfel incit n-ar fi exclus ca Dinamo sa nu-si indeplineasca acest obiectiv, chiar daca va cistiga celelalte doua puncte ramase. Oricum, victoria la Craiova este o conditie necesara (chiar daca nu si suficienta), pentru evitarea "decapitarii" Procurorului. Ca urmare a evolutiilor penibile a celor doi goal-keeperi dinamovisti in ultima vreme, este aproape sigura intrarea in poarta campionilor a lui Florin Prunea, readus la Dinamo de la Litex Loveci, dupa ce a jucat nu de mult si la Universitatea.
Tot cu gindul la victorie se pune problema si in tabara craioveana. Dupa un grafic excelent, care i-a adus pentru citeva etape chiar si in fruntea clasamentului, oltenii au mai pierdut din aplomb, ultimele doua infringeri suferite la Pitesti si Ploiesti, aducind trupa lui Nae Manea si Florin Marin la trei puncte in urma Stelei. In ultimul meci sustinut pe teren propriu, craiovenii au suferit enorm in fata echipei din Bacau, au beneficiat si de clementa arbitrilor, inainte de a cistiga cu 1-0. Numai ca se stie ca echipa din Banie joaca cu totul altfel impotriva mai-marilor fotbalului romanesc, iar Universitatea a pus probleme "ciinilor" chiar si atunci cind se afla in situatie de retrogradare. In consecinta, partida de la Craiova este realmente un meci de 1,X,2 si merita urmarita, miine, de la ora 14,00, pe canalul Pro TV.
Dintre celelalte meciuri ale etapei, interesanta ni se pare partida de la Galati, un autentic derby al suferintei, dintre Otelul si Ceahlaul. Motivele sint clare: nemtenii (locul 15, -8 la "adevar") sint nevoiti sa vizeze puncte de oriunde, dar situatia galatenilor, adusi la -6 de infringerea in fata Stelei, s-ar putea inrautati simtitor. Cine ar fi putut banui, la inceputul campionatului, o astfel de incarcatura, la un meci Otelul – Ceahlaul?
Programul etapei – astazi, ora 14,00: Otelul Galati – Ceahlaul Piatra Neamt.(TVR 1), Gloria Bistrita – FC Brasov, FC National – FCM Bacau; ora 17,00: Steaua – Gaz Metan Medias (Pro TV); miine, ora 14,00: Universitatea Craiova – Dinamo (Pro TV); ora 17,00: Rapid – FC Arges (TVR 1).
Rezultatele meciurilor disputate ieri : Foresta Suceava – Rocar Bucuresti 4-1 (1-0). Pacurar (‘5, ’30), Nita (’18) si Fannis (’84) / Nicolae (’72). Suleap (Rocar) a fost eliminat in minutul 42; Astra Ploiesti – Petrolul Ploiesti 0-0. (GIN)

Comentarii