Care pe care

vineri, 02 aprilie 1999, 23:00
3 MIN
 Care pe care

Asadar, mult asteptata clipa a confruntarii directe a sosit, FCM Poli Iasi urmind a intilni astazi pe principala contracandidata la locul doi a seriei I a Diviziei B, Rocar Bucuresti. In paranteza fie spus trebuie sa precizam ca tot mai multe voci afirma ca, spre deosebire de Poli, bucurestenii nu au renuntat la gindul primului loc.
Dupa un inceput destul de agitat, cu profunde miscari in sinul echipei si la nivelul conducerii, Poli incearca sa-si gaseasca din nou linistea. Una dintre conditiile absolut necesare pentru acest lucru este un succes in meciul de astazi, privit ca un moment al adevarului. Chiar daca se pare ca Poli nu are forta financiara pentru a se duela pentru obtinerea unui loc promovabil, victoria in meciul direct cu una din pretendente poate fi un foarte bun prilej de a demonstra ca doar banii lipsesc pentru a se ajunge in prima liga. Din pacate pentru gazde, chiar inaintea unui meci asa de important problemele existente in lot depasesc "cota de avarie". Astfel, dupa renuntarea la Stancu, Tiron si Puscas (ajunsi la ARO Cimpulung, CFR Pascani si Extensiv), dupa plecarea lui Colceag la Lokeren, accidentarile lui Urdaru, Cotan si Serban ridica serios cifra absentilor in "sesiunea" de astazi. Daca Manole a fost recuperat iar Paraschiv a fost inlocuit de la arbitrarea unei partide de C (Callatis Mangalia – Fulgerul Bragadiru), semne de intrebare planeaza inca asupra starii de sanatate a lui Ionescu. Apoi, moldoveanul Igor Corjan, fost la Unisport Chisinau, adus de la Olimpia Satu Mare de presedintele Vasile Drutca a ajuns in Iasi abia in aceasta noapte si nu va evolua nici el. Ploaia cazuta ieri, care a ingreunat terenul, este un alt handicap pentru elevii lui Leonida Antohi si Mihai Danila. De altfel, antrenorul principal al lui Poli ne-a declarat: "Problemele de lot ne dau mari batai de cap. Totusi, cresterea afectiva aparuta in triunghiul jucatori-antrenori-conducere a adus si o oarecare imbunatire valorica a jocului. Sper ca in acest derby si arbitrajul sa fie pe masura si sa iasa un spectacol asa cum isi doresc spectatorii, pe care-i asteptam in numar cit mai mare in Copou".
In tabara oaspetilor, startul fulminant, cu patru victorii in patru partide, toate avind un grad destul de ridicat de dificultate, a consolidat curentul de opinie conform caruia dirijabilele lui Gigi Netoiu si Marius Stan nu vor alerga degeaba in actualul campionat. In ciuda faptului ca absolut toate succesele bucurestenilor din retur au fost aratate cu degetul, Silviu Dumitrescu se gindeste probabil la o noua victorie astazi, un lucru absolut necesar mentinerii linga FC Brasov. Lotul oaspetilor cuprinde aproape numai nume cunoscute (portarul nationalei de tineret, Coman, fostul bancar T. Petre, Termure, C. Dinu si virfurile Vrajitoarea, Streltov si Atanasoaie, etc.) multi dintre jucatorii celor din Drumul Gazarului, intre care si fostul iesean Alexa, evoluind in trecut in prima liga. Si in tabara oaspetilor exista probleme de lot, alaturi de mai vechiul accidentat Tilvan, fiind indisponibili Serban si Said iar Streltov este incert.
Inaintea etapei de astazi, FCM Poli ocpupa locul 3 cu 38 de puncte (+5 la adevar) iar Rocar locul 2 cu 43 de puncte (+10 in clasamentul adevarului).
In tur, Rocar a invins pe Poli cu 2-0.
Formatiile probabile: FCM Poli – Cimpeanu – Paraschiv, Cojocaru, Petrache – Gavrilescu, Botan, Matinca, Ionescu (Onofras), Bordeanu – Manole, Decu.
Rocar: D. Coman – T. Petre, Margarit, Termure, F. Lazar, Alexa – C. Dinu, G. Stoian, S. Cristescu – Atanasoaie, Vrajitoarea.
Arbitrii partidei sint: S. Vadana; P. Abrudan, M. Ciglenean.
Observator FRF: N. Rainea (Galati).
Celelalte partide ale etapei: Dunarea Galati – Dacia Braila (in tur, 1-1); FC Brasov – Cimentul Fieni (1-1); Midia Navodari – Laminorul Roman (1-2); Metrom Brasov – Chindia Tirgoviste (0-1); Sportul Studentesc – Nitramonia Fagaras (0-1); Gloria Buzau – Tractorul Brasov (1-2); Poiana Cimpina – Rulmentul Alexandria (0-2); Petrolul Moinesti – Precizia Sacele (0-1). (Ovidiu MINEA)

Comentarii