Caruselul salvarii

joi, 13 aprilie 2000, 23:00
3 MIN
 Caruselul salvarii

A mai ramas aproape o luna pina cind va cadea cortina peste actualul sezon al diviziei B, unul dintre cele mai agitate din istoria lui Poli din ultimii ani. Bilanturile vor aparea dupa 20 mai insa, pina atunci, multe din echipe inca mai transpira pe teren dar si cu pixul si hirtia in mina in fata tintarului care prezinta traseul de parcurs pina la finis. Printre ele se numara si Poli Iasi care, contrar obiceiului de a sta linistita in ultima linie dreapta, isi socoteste cu mare atentie cei 7 pasi pe care-i mai are de facut pentru ca la anul sa nu mute momentul de disputare a partidelor, duminica. Desi parea la un moment dat lipsita de griji, puzderia de rezultate din ultimele runde, care tin mai mult de "Abracadabra" decit de "Surprize, surprize", daca ar fi sa ne gindim la emisiuni TV, au complicat serios situatia gruparii din Copou. De aceea, o privire de ansamblu a situatiei din subsolul clasamentului pare a fi foarte nimerita pentru a vedea exact pe ce cai stau iesenii.
In cazul Gloriei Buzau si a Chindiei Tirgoviste calculele sint inutile, cele doua foste divizionare A fiind practic condamnate, in ecuatia retrogradarii raminind inca doua locuri. Teoretic, chiar de la locul 6 in jos (unde se afla, cu 0 la adevar, Dacia Pitesti) toate echipele sint in hora, un esec si o remiza pe teren propriu aducind dupa sine si nesiguranta raminerii in B. Majoritatea specialistilor exclud insa posibilitatea ca Dacia, Metrom (0) si chiar Tractorul si Juventus, ambele cu -2, sa aiba probleme. Din aceasta cauza, linga imprevizibila Callatis Mangalia (-2) care joaca totusi la Buzau, nu mai putin de alte 6 echipe sint in pericol de seisme, Poli (-5) conducind, inaintea etapei de miine, plutonul care cuprinde pe Diplomatic (-3), Poiana Cimpina (-4), Petrolul Moinesti (-7), Precizia Sacele (-6) si Dunarea Galati (-6). Tinind cont de faptul ca mina lunga a FRF se simte uneori deasupra Cimpinei si ca in ultima etapa cimpinenii joaca la Navodari, in fata unei echipe care nu mai are ce face cu punctele, iar acasa Chitu nu prea pierde, zvonerii dau ca inutila introducerea prahovenilor in aceste calcule desi programul lor este destul de incarcat, cu multe meciuri contra echipelor necajite si chiar cu Sportul acasa. In ciuda unei trupe destul de subtiri si focsanenii par a sta bine, chiar si in cazul unui esec pe teren propriu (ce va face Foresta la Focsani?) avind posibilitatea rezervarii a trei puncte, la Tirgoviste, in penultima etapa. Si moinestenii mai pierd multe riduri de pe frunte cind se gindesc la deplasarile de la Roman (prietenii stiu de ce…) si Buzau! Nici Precizia nu-si face foarte mari griji, deplasarile de la Tirgoviste si, poate chiar Roman, fiind bune prilejuri de scapare de griji. Si Dunarea are culoar bun, cu deplasari la Buzau (chiar miine) si Suceava, acolo unde forestierii sint deja in A. Din pacate, aceste calcule scot in evidenta un lucru foarte grav pentru Poli care, cu -5, are si cel mai greu program, singura sansa a iesenilor parind a fi cistigarea a minimum 4 din cele 7 meciuri ramase de jucat: cu Diplomatic, Gloria si Dacia, acasa, cu Metrom, Juventus, Dunarea si Callatis in deplasare.
In conditiile prezentate, desi mai toata lumea spune ca Poli are fata de tras la promovarea in A, la ora actuala pare a fi principala echipa cu probleme de retrogradare. Cum "Culise" este o emisiune la care Poli nu poate sa se uite, singura sansa ca la anul in Copou sa vina echipe de liga a doua o ramine confirmarea pe teren si in rezultate a jocurilor bune si foarte bune facute pina acum. (Ovidiu MINEA)

Comentarii