Clujul nu se preda

vineri, 22 septembrie 2006, 21:07
2 MIN
 Clujul nu se preda

Traim momente in care fotbalul nostru cel de toate zilele se deruleaza cu viteza maxima, aproape ca nu este zi sa nu avem un meci de fotbal de vazut, comentat, digerat. Doar ieri a fost zi de pauza, astazi urmind a se disputa primele cinci meciuri dintr-o noua etapa, cea de-a IX-a. O etapa in care predomina, ca de obicei, disputele in care evolueaza granzii, dar al carei meci pilot pare a fi cel de la Arad, intre UTA si CFR Cluj. Deocamdata, echipa clujeana pregatita de Dorinel Munteanu, sta excelent in clasament, intre Dinamo si Steaua si are renumele de a fi excelenta pe contraatac. In acelasi timp, aradenilor lui Lacatus nu le convine deloc perspectiva de a ingurgita a patra infringere consecutiva, chiar daca adversarul este redutabil. Un alt meci de foc se disputa la Pitesti intre FC Arges si Dinamo, lanterna si liderul. Argesenii sufera din greu la coada clasamentului si – colac peste pupaza – i-a trasnit succesiunea meciurilor cu bucurestenii, cu care au luptat din greu, fara folos. In fata Stelei, au pierdut desi meritau un penalty in final, in Giulesti, au rezistat cit au putut si acum urmeaza Dinamo si singura lor speranta este ideea ca dinamovistii s-au imbatat bine (la figurat!), dupa succesul cu Dinamo. Sa se impiedice, oare, „ciinii rosii”, tocmai de ultima clasata?
Steaua si Rapid au meciuri pe teren propriu, dar partida primeia are o cota de surpriza aparte, stelistii anuntind ca vor folosi multe rezerve in fata Gloriei, aceasta din mai multe cauze: puzderia de accidentari (Radoi, Iacob, P. Marin, Paraschiv, Cristocea), suspendari (Nesu, Théréau, Nicolita), refuzul Gloriei Bistrita de a accepta aminarea jocului si menajarea titularilor pentru meciul cu Olympique Lyon care va avea loc marti. Daca mai adaugam si incidentele neplacute intimplate la ultima confruntare de la Bistrita si faptul ca, in turul sezonului trecut, Gloria a invins Steaua cu toate „stelele” la Bucuresti, realizam ca poate iesi o istorie si de pe stadionul „Lia Manoliu”.
In rest, partide de rutina, importante pentru o echipa sau alta, dintre care detasam incercarea oltenilor de a-si mai salva onoarea in fata puternicei Otelul si derbiul moldovean cu mare incarcatura (in special, in domeniul galeriilor) dintre SC Vaslui si Poli Iasi.
Programul etapei

Astazi 17,00 Jiul Petrosani – Ceahlaul P. Neamt V. Sandu –
Astazi 17,00 UTA – CFR Cluj Al. Tudor TVR 2
Astazi 18,00 Poli Timisoara – Unirea Urziceni A. Helesteanu National TV
Astazi 20,00 Universitatea Craiova – Otelul Al. Deaconu Telesport
Astazi 21,00 Steaua – Gloria Bistrita O. Trandu Antena 1
Miine 17,00 Pandurii Tg. Jiu – FC National M. Draganescu Telesport
Miine 17,00 SC Vaslui – Poli Iasi D. Berbecaru –
Miine 17,00 FC Arges – Dinamo L. Dan National TV
Miine 20,30 Rapid – Farul Constanta S. Coltescu TVR 1

Comentarii