Consolati cu barajul

vineri, 03 martie 2006, 21:44
2 MIN
 Consolati cu barajul

Ca baschetul masculin iesean n-a dus-o pe roze in ultimii ani nu-i o noutate. Clasari in subsolul ierarhiei, doua retrogradari evitate in extremis si multe, foarte multe probleme financiare. Insa niciodata in tot acest timp nu s-a intimplat ca iesenii sa nu se prezinte la o partida de campionat. Si pentru ca totul are un inceput, conducatorii gruparii iesene au decis acum ca nu pot merge mai departe in conditiile in care s-au acumulat restante din toate partile si sint sufocati de imprumuturi. Dupa ce joi s-a luat decizia neprezentarii la partida de la Oradea din cauza problemelor financiare, hotarirea a devenit certitudine ieri atita vreme cit nici pe ultima suta de metri n-au aparut modificari ale situatiei. Prin acest forfait CSM va pierde si punctul de prezenta si devine candidata certa pentru barajul de mentinere in Divizia A. Ca urmare conducatorii s-au gindit sa-si reorganizeze pozitiile si sa-si faca lectiile pentru un nou obiectiv. „Vom avea sedinte de analiza, inclusiv cu jucatorii. In noua situatie nu se mai justifica mentinerea la Iasi a baschetbalistilor americani si in cel mai scurt timp ei vor fi pleca acasa dar numai dupa ce le vor fi achitate drepturile lor si agentilor lor.” – a spus Paul Paveliuc, antrenorul echipei care-si va prelungi astfel calendarul competitional cu aproape doua luni.
Cit priveste partidele de baraj, daca nu se perpetueaza situatia actuala, CSM are cele mai mari sanse sa termine campionatul pe locul 11, in conditiile in care Muresul Tg. Mures are variante infime sa o depaseasca. Conform programarii facute de Federatia Romana de Baschet, locul 12 va juca la baraj cu ocupanta primul loc de la turneul final al Diviziei B (foarte probabil CS Otopeni, intarita serios in pauza competitionala), in vreme ce locul 11 va juca cu ocupanta locului secund (formatie inca necunoscuta). Disputele se vor derula dupa sistemul „doua din trei”, cu doua partide pe terenul echipelor din esalonul secund.
Iata celelalte partide de astazi din etapa a XX-a a Diviziei A: Poli-Mobitelco Cluj – CSU Brasov (in tur, 88-60), Rapid Bucuresti – Elba Timisoara (81-78), BCM Pitesti – West Petrom Arad (81-90), Asesoft Ploiesti – Muresul Tg. Mures (108-44) si Dinamo-Erbasu Bucuresti – CSU Sibiu (93-97). Gaz Metan Medias sta.

Comentarii