Craciunescu da ca racu’

marți, 20 ianuarie 2004, 00:00
3 MIN
 Craciunescu da ca racu’

Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX ca arbitrii din lotul national care au participat la Cupa Unirii la fotbal in sala nu vor mai fi delegati la meciurile din Seria I a Diviziei B, unde evolueaza Poli Unirea Iasi. „Arbitrii din lotul national care au fost la Iasi nu vor mai fi delegati, in retur, la meciurile din Seria I a Diviziei B. Pe viitor, vom inscrie in regulament sa nu li se mai permita participarea la astfel de intruniri, fara ca ei sa-si asigure cheltuiala. insa, alte masuri nu pot lua deoarece ei au avut aprobarea Asociatiilor Judetene de Fotbal”, a declarat Craciunescu, care a mai mentionat ca a fost deranjat si de faptul ca arbitrii din Bucuresti au evoluat in echipamentul echipei Steaua, iar cei din Galati in echipamentul formatiei Otelul. In perioada 15 -17 ianuarie, la Iasi, a avut loc Cupa Unirii la fotbal in sala, la care au participat echipe formate din arbiri din citeva judete, toate cheluielile de cazare si masa fiind suportate de AJF Iasi. Cei mai cunoscuti arbitri participanti in turneul buclucas au fost, in afara de Toni Helesteanu (care oricum nu poate arbitra in B1), Florin Chivulete si Viorel Anghelinei.
„Si Craciunescu a participat la asemenea turnee”
Asociatia Judeteana de Fotbal Iasi a organizat saptamina trecuta Cupa Unirii la fotbal in sala, competitie care a adus la start doua echipe locale (Poli old-boys si Olimpia) si 6 formatii alcatuite din arbitri din Bucuresti si judetele Iasi, Brasov, Buzau, Galati si Bacau. Turneul a creat un scandal urias, seful arbitrilor, Ion Craciunescu, chemindu-i ieri la raport pe citiva dintre arbitrii participanti, carora le-a reprosat faptul ca nu l-au anuntat de participarea la actiunea de la Iasi si ca au stat la masa cu conducatorii lui Poli, Pavel Hodea si Marius Stan. Ultimul, care a fost prezent ieri la Bucuresti pentru o discutie cu presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a purtat un dialog pe aceasta tema.
– Domnule Stan, Poli este acuzata de faptul ca ar fi in spatele acestui turneu, menit a atrage bunavointa arbitrilor.
– Eu sint invidios pe cei de la AJF ca nu ne-au implicat si pe noi in organizare, tinind cont de succesul mare de public pe care l-a avut turneul! Fireste, sint si consternat de turnura pe care au luat-o evenimentele, mai ales ca spunem ca vrem sa reintram in normalitate.
– Care sint argumentele faptului ca Poli e „curata”?
– In primul rind, competitia a fost organizata de AJF, care a luat legatura cu celelalte asociatii judetene, Poli neavind nici un amestec in aceste lucruri. In al doilea rind, astfel de competitii s-au mai facut si in alti ani, in alte judete si nimeni nu s-a scandalizat. Chiar personal, prin ’93-’94 daca-mi aduc bine aminte, cind eram la Galati, am organizat un turneu la care au participat ziaristi, artisti, arbitri si conducatorii Otelului. Iar din delegatia arbitrilor au facut parte si domnii Porumboiu si Craciunescu! Or, e nefiresc ca atunci, cind climatul era altul, mult incarcat de suspiciuni, sa fi fost totul OK, iar acum, cind lucrurile tind sa devina altele, sa apara atita vilva.
– Vi s-a reprosat faptul ca ati luat masa cu arbitrii prezenti la Iasi.
– Daca ei au mincat in acelasi loc in care maninc si eu, asta nu inseamna ca bem si sprituri impreuna. Iar daca se face tevatura si pe marginea acestui subiect amintesc un alt episod de la Galati, atunci cind la protocolul dinaintea unui meci cu Clujul, l-am invitat la masa si pe Sorin Bagiu, conducatorul de atunci al Universitatii. Lumea a inteles ca va fi blat insa a fost 0-0 si Otelul a intrat serios in cartile retrogradarii! Eu asa inteleg ca putem lucra in fotbal, cu respect reciproc si cu incredere unii in altii.
– Exista o declaratie a dumneavoastra in care spuneti ca in spatele scandalului se afla Adrian Porumboiu.
– Am spus-o si saptamina trecuta. Eu nu mai fac nici o referire la Vaslui si nici nu mai port vreo discutie cu un om care intelege sa apeleze la termeni ca „bou” sau „nebun” atunci cind apare o polemica. (Ovidiu MINEA)

Comentarii