Cu gindul la Braila

luni, 20 octombrie 2003, 23:00
2 MIN
 Cu gindul la Braila

Poli Unirea a mai trecut peste un hop mic, depasind simbata cu 2-0 pe Callatis Mangalia, intr-un meci derulat conform asteptarilor.
Gazdele au intrat in formula standard, oaspetii replicind tot cu „5-3-2”, intr-un meci in care pina si antrenorul Imilian Serbanica a recunoscut ca si-a facut de doi bani sperante. Tehnicianul oaspetilor a incercat sa demonteze jocul iesenilor printr-un marcaj strict, insa totul s-a naruit la fazele fixe, din care s-au inscris ambele goluri. Si cum incercarea oaspetilor de a surprinde defensiva adversa prin urcarea lui Novac pe flancul in care Cercel juca ofensiv nu a mers, Callatis a apelat aproape in exclusivitate la suturi de la distanta, nici unul neatingind insa poarta. Nici macar inlocuirile facute, permutarile veteranului Cornateanu (ce a inceput mijlocas stinga, a schimbat apoi flancul si a sfirsit ca virf) sau jocul ofensiv de final, cind Mangalia pastra doar doi jucatori in zona centrala a liniei de fund, nu au deranjat cu ceva o aparare care si-a permis chiar citeva gafe individuale.
Drept urmare, Poli, care a jucat la o turatie aproape de maximum doar in ultimul sfert de ora al primului act si in primul al reprizei a doua, s-a impus fara prea mari probleme, chiar daca senzatia de neimplinire il atinsese si pe antrenorul Vasile Simionas, care a acuzat iarasi unele gafe individuale si dificultatile la constructie, vizibile mai ales pina la deschiderea scorului. Schimbarile efectuate de ieseni au fost iarasi post pe post, bilbiiala de la ultima inlocuire (Paraschiv si Mitruc s-au incalzit mult, ultimul fiind chemat la margine desi era evident ca Bernard, ce a jucat nerefacut total, nu mai poate continua; pina la urma „capitanul” lui Poli i-a lasat loc tot unui stoper, Paraschiv, insa Iasul a fost in inferioritate numerica pentru citeva minute) putind crea din nou o situatie in care a treia schimbare sa nu se efectueze.
Economisind „benzina” simbata trecuta, Poli are obligatia de a da tot la sfirsitul saptaminii, in derbiul de la Braila.
Poli-catalog
Dulcianu (6) – nici un sut al oaspetilor nu a nimerit poarta.
Gheban (6) – sigur.
Bernard (6) – nu a avut probleme.
Ad. Ilie (6) – citeva momente de confuzie.
Ionescu (6) – dupa 3 gafe mari in primele 8 minute, a fost exact.
Cercel (7) – activ, a avut o executie excelenta la golul doi.
Vintila (5,5) – munca in zadar.
Dragoi (6,5) – puternic.
Cristea (7) – superficial in unele faze, si-a aratat clasa in altele; a centrat perfect la primul gol.
Luca (5,5) – a obtinut lovitura libera din care s-a inscris golul doi insa nu avea voie sa rateze in minutul 67.
Pacurar (6,5) – dupa o prima repriza foarte buna, cind a deschis scorul cu o superba lovitura de cap si a ratat incredibil in min. 45, s-a „taiat” dupa pauza.
Dobrea (5,5) – a intrat intr-un moment in care Poli nu mai vroia sa riste.
Croitoru (11 minute) si Paraschiv (citeva secunde) nu au avut timp sa arate ceva. (Ovidiu MINEA)

Comentarii