Cupa Romaniei trage cortina

miercuri, 09 decembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Cupa Romaniei trage cortina

Astazi, de la orele 12,00, vor avea loc ultimele meciuri din sezonul fotbalistic intern: mansa a doua a sferturilor de finala ale Cupei Romaniei la fotbal. In urma partidelor tur de saptamina trecuta, se pare ca trei sferturi din tabloul semifinalelor este ca si configurat. Este greu de crezut, de pilda, ca UM Timisoara, oricit s-ar infoia "trainerul" Costica Radulescu, poate clinti un fir de par din frizura ciinilor de rasa ai Oborului. Sigur ca Vacsko, Ritter si ceilalti divizionari C, pregatesc cu multa seriozitate meciul cu Dinamo, dar diferenta de valoare este prea neta. Partida de pe stadionul Dinamo va fi condusa de arbitrul mediesean Iosif Biro.
La Ploiesti, Steaua infrunta Petrolul adapostit de acel lejer 5-1 din tur. Totusi, ploiestenii au o miza sentimentala in acest joc. Dupa un tur de campionat mult peste asteptari, elevii lui Ion Marin, zis "Sapaliga", au lasat un gust amar suporterilor proprii, fiind depasiti, la toate capitolele, de Nationalul lui Alexanco. O victorie in fata Stelei ar fi, deci, o polita in vederea reabilitarii. Arbitru: Viorel Anghelinei (Galati).
Cam fara miza este si partida din Giulesti, dintre Rapid si Gloria Bistrita. Dupa 1-1 pe terenul lui Jean Padureanu, este greu de crezut un alt deznodamint decit victoria visiniilor. Sub conducerea provizorie a lui Mircea Rednic, rapidistii pot exersa in liniste schemele returului. Mai ales ca, fiind meci de Cupa, singurul obiectiv al Bistritei (titlul de golgeter pentru Ganea) este superfluu. Mecil va fi condus de clujeanul Marian Salomir.
Cloul zilei va fi, fara nici un dubiu, partida de la Galati, acolo unde otelarii, fortificati psihic dupa actul de "ecarisaj" de duminica, au nevoie de o victorie la cel putin trei puncte diferenta in partida cu FCM Bacau, arbitrata de Florin Chivulete. La capatul unui sezon extrem de fructuos, bacauanii lui Halagian par putin obositi, dovada fiind dezastrul din Cotroceni si victoria anevoioasa in fata Olimpiei, pe teren propriu. Iar galatenii vor incerca sa-si aduca aminte de vremurile nu prea indepartate cind scorul de 3-0, era minima admisa pe malul Dunarii. Ei nu trebuie, insa, sa uite ca "Armeanul" este asul contraatacului si orice imprudenta defensiva se plateste.
In caz de egalitate, meciurile se vor prelungi pina la inscrierea unui gol de aur, in limita celor 2X15 minute. Daca egalitatea persista se vor executa penaltiuri de departajare. (GIN)

Comentarii